SPF på surströmmingsfest i Vidsel

24 AUG 2015
Skrivet av :

På självaste premiärdagen för 2015 års surströmming bjöd SPF Seniorerna Pärlan in till fest i Kulturhuset som traditionen bjuder.

Många, många var de som kom för att äta, glädjas, prata och sjunga tillsammans. Vädret var det bästa tänkbara, nästan tropisk sommar. Bussresan möjliggjorde många nya bekantskaper och glada samtal.


Ordföranden Per Nilsson hälsade alla mycket välkomna och tog upp något om det arbete SPF centralt bedriver, t.ex. att minska den s.k. bromsens negativa effekter, och framhålla värdet av att bankernas kontanthantering fortsätter och att skatterna på pensioner reduceras. SPF önskar behålla valfrihet inom vård och omsorg, det bostadspolitiska programmet har presenterats för minister och media. Han redogjorde vidare för programpunkter som ligger närmast framför oss i tid, en inbjudan till Bodens SPF med middag och dans. Vidare hälsopromenader, bowling, erbjudande om cirklar inom data, språk, medicin och friskvård, kulturarrangemang, kör, ukulele, trafik, matlagning och annat som tillsammans kan skapa passion för livet – hela livet, för att travestera en av SPF:s slogans.

Så var det dags att gemensamt sjunga surströmmingens lov innan man tog sig an den. Därpå följde en tipsrunda för att röra på benen och trimma hjärncellerna i den heta kvällssolen. Tolv kluriga frågor i olika ämnen och svårighetsgrad skulle besvaras. Många priser delades ut. Därefter lockade kaffe och hembakt rulltårtsbakelse. Nästa programpunkt var körsång, varvad med allsång. Kören sjöng sommarsånger, Musik ska byggas utav glädje, Ta mig till havet, Hasses och Tages djupsinniga Ett glas öl, Benny Anderssons Nu mår jag mycket bättre och några till. Allsång sjöngs till bl.a. Sommar, sommar, sommar, Det är inte lätt att vara ödmjuk, Man kan alltid lita på grabbarna över 65, Sofia dansar go go och någon till. Som vanligt hade föreningen ett lotteri med fina priser, skänkta av medlemmar, av sommarens bärskördar, fågelholkar, honung, hantverk, böcker, kaffe, potatis och mycket annat

Text och Bilder: Inger Boström /SPF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.