Sikfors chockade Boden och förstörde lagets fina statistik

10 AUG 2015
Skrivet av :
Linus Olsson gjorde två mål mot Boden (Arkivbild). FOTO: EMELIE BERGLUND

Linus Olsson gjorde två mål mot Boden (Arkivbild). FOTO: EMELIE BERGLUND

Topplaget Bodens BK FF U 21 hade bara släppt in ett mål före bortamatchen mot bottenlaget Sikfors. Nu är det tre. Sikfors chockade nämligen sina gäster genom att göra två mål i första halvlek och gå till pausvila med ledning 2-1.

Det höll tyvärr inte. I andra halvlek revanscherade sig Boden rejält och vann till slut med 9-2.

Då inträffade det märkliga. Förlorarna Sikfors verkade mest nöjda med resultatet. Boden deppade över sina insläppta mål. Laget kom nämligen till Forsvallen med 33-1 i målskillnad och endast en förlust.

Men då hade inte Boden mött Linus Olsson. I sjätte minuten satte han en straff. Drygt en halvtimme senare gjorde Olsson hemmalagets andra mål, som betydde 2-1, på volley efter en frispark från Oskar Öhgren.

Två chanser, två mål. Sikfors var ruskigt effektiva första halvlek. En halvlek som Boden annars dominerade totalt spelmässigt. Gästerna missade även en straff, eller rättare sagt; Sikfors målvakt, Dmitri Sandström, räddade snyggt.

Det var också Dimitri som länge höll Sikfors kvar i matchen resultatmässigt.

EMELIE BERGLUND /TONY BERGLUND

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.