Målvakt bröt handleden när Sikfors tog poäng

14 AUG 2015
Linus Olsson gjorde tre nya mål när Sikfors spelade 4-4 mot Arvidsjaur. (Arkivbild).

Linus Olsson gjorde tre mål när Sikfors spelade 4-4 (2-2) hemma mot Arvidsjaur 2 på torsdagskvällen. Men snackisen efteråt kom att handla om bortalagets målvakt, Dennis Nyström, som halva matchen motade bollar med bruten handled.

Linus Olsson inledde målskyttet i den 13:e minuten. Elva minuter senare kvitterade Arvidsjaur på frispark genom Robin Åhman. Det hann bli två mål till i första halvlek. Ett för vardera laget genom Linus Olsson respektive Johan Holmqvist.

När lagen gick till pausvila satt dock gästernas målvakt Dennis Nyström kvar på planen och grät med en fruktansvärd värk.

Personer i publiken gick fram för att hjälpa och trösta. Dennis Nyström hade flera gånger under första halvlek plågats av smärta men försökte spela vidare.

Efter några minuter i andra halvlek tog Mattias Nilsson, före detta spelare i Sikfors, beslutet att köra Nyström till akuten.

Det visade sig att Arvidsjaurs målvakt hade en komplicerad handledsfraktur och han tvingas gå gipsad i tio till tolv veckor. Otroligt att Dennis Nyström uthärdade smärtan så länge. Skadan ådrog han sig efter bara några minuters spel.

Fotbollsmässigt var Sikfors nära sin första seger. Hemmalaget gick ifrån till 4-2 efter ett nytt mål av Linus Olsson och ett av Robin Åström.

Men Arvidsjaur hade sitt anfallsvapen Johan Holmqvist som, i likhet med Olsson, svarade för tre mål. Det innebar att gästerna kunde kvittera till 4-4 i denna minst sagt händelserika match.