Dubbel olycka för Älvsbyn

21 AUG 2015
Olle Sundkvist nickade in kvitteringen till 1-1. (Arkivbild)

Älvsbyn föll borta mot serieledande Öjebyn med 2-4 (1-2) på onsdagskvällen. Dessutom slet Elias Alber av ett ledband i foten. Dubbel olycka för Älvsbyn, alltså.

Elias Alber slet av ett ledband i foten.

Annars hade Älvsbyn börjat höstsäsongen lysande. Två raka segrar och hela nio mål framåt. Självförtroendet var på topp inför matchen mot Öjebyn.

Det var dock hemmalaget som tog initiativet och chockade Älvsbyn med ett ledningsmål redan i den sjätte minuten genom Ola Bäcklund på hörna.

En kvart senare kvitterade Olle Sundkvist på nick. Det gav energi åt de grön-vita.

Men hörnor blev lite av Älvsbyns fall. Dryga halvtimmen in i första halvlek nickade Jonas Lindqvist in Öjebyns andra mål – på just en hörna.

När Jonathan Dahlberg kvitterade till 2-2 hade Älvsbyn verkligen Öjebyn i gungning och vittring på poäng.

Tyvärr höll inte satsningen denna gång. Jonas Öhman gav hemmalaget ledningen med 3-2. Älvsbyn satsade offensivt. Det öppnade för kontringar. Sju minuter före full tid fastställde Patrik Jonsson slutresultatet.

Älvsbyn fick dock ett gyllene läge att åter skapa nerv i matchen när laget tilldömdes en straff i den 88:e minuten sedan Basamba Fisheru fällts i straffområdet. Han tog själv hand om straffen men prickade ribban istället för nätmaskorna.