Drygt 2 000 kom för att se och lyssna till Euskefeurat på Storforsens naturscen

09 AUG 2015
Skrivet av :
FOTO: KRISTER PALM

FOTO: KRISTER PALM

För första gången spelade populära gruppen Euskefeurat på den vackra naturscenen vid Storforsen. Det bör kanske göras till en årlig tradition. För det blev en bejublad konsert i förförande miljö under en strålande augustisol. När Euskefeurat avslutade med ”Kvad’n” stod alla i publiken upp och sjöng med i den klassiska textfrasen ”Nere vid Piteälva”.

1 500 biljetter hade sålts i förköp, ändå var köerna långa för dem som valt att köpa biljett på plats. FOTO: KRISTER PALM.

1 500 biljetter hade sålts i förköp, ändå var köerna långa för dem som valt att köpa biljett på plats. FOTO: KRISTER PALM.

Fler bilder hittar du här…

För vår fotograf och grundaren av Fotoklubben Älvsbyn, Krister Palm, blev konserten en aha-upplevelse.
– Jag kom ju dit helt nollställd. Tror aldrig jag hört Euskefeurat förr. Men jag blev positivt tagen, berättar Palm som har sina rötter i Linköping.

Det var fullt på den naturliga klippläktaren. FOTO: KRISTER PALM

Det var fullt på den naturliga klippläktaren. FOTO: KRISTER PALM

Framförallt uppskattar han texterna i Euskefeurats låtar.
– Dessutom tillför ju Ronny Erikssons mellansnack ytterligare en dimension. Det var fantastiskt bra.

Förbandet Northern Indians.

Förbandet Northern Indians.

Förstår du pitebondskan?
– Ja, det mesta. Jag har ju bott i Älvsbyn ett tag nu (skratt).

Birgitta Forsman, som driver Storforsens shopping i reservatet, hade själv tillsammans med Euskefeurat arrangerat konserten. Hon är glad över att allt gick så bra.
– Det blev ju en helt magisk kväll med allsång när gruppen spelade sina mest kända låtar.

Konserten avslutades med ”Kvad’n” och de kända textraderna ”Nere vid Piteälva”. Då reste sig hela publikhavet upp.
– Helt fantastiskt. Lyckosamt också att ingen halkade och gjorde illa sig. Det är ju så mycket vatten överallt och klipporna kan bli ganska hala.

Blir det en ny konsert nästa sommar?
– Jag vet inte. Att arrangera en konsert innebär ganska mycket gambling. Det finns ju inga garantier för vädret och ett arrangemang av denna typ är en jätteapparat, Nu ska jag smälta intrycken och bara glädjas åt att allt gick så bra, svarar Birgitta.

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.