Behandlingshemmet Öberga läggs ner

26 AUG 2015
Skrivet av :

oberga

Socialtjänsten i Luleå städar sin verksamhet. Då skrotas behandlingshemmet Öberga i Älvsbyn.
– Behandlingshemmet i Älvsbyn som drivs av Luleå kommun har dålig beläggningsgrad. Vi kommer istället utveckla och bygga upp en öppenvård i Luleå, säger Mikael Lekfalk, socialchef i Luleå kommun, till Sveriges Radio Norrbotten.

Vad som händer med lokalerna är inte sagt. Men när Luleå kommun tar sin hand från Öberga öppnas möjligheter till andra verksamheter. Behandlingshemmet har plats för tio personer plus personal- och aktivitetsutrymmen.

Öberga är inte det enda boendet som Luleå kommun avvecklar. Samma öde drabbar Lignellska vård- och omsorgsboendet i centrala stan samt Klockarängens korttidsboende i Råneå.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.