Behandlingshemmet Öberga läggs ner

26 AUG 2015
Skrivet av :

oberga

Socialtjänsten i Luleå städar sin verksamhet. Då skrotas behandlingshemmet Öberga i Älvsbyn.
– Behandlingshemmet i Älvsbyn som drivs av Luleå kommun har dålig beläggningsgrad. Vi kommer istället utveckla och bygga upp en öppenvård i Luleå, säger Mikael Lekfalk, socialchef i Luleå kommun, till Sveriges Radio Norrbotten.

Vad som händer med lokalerna är inte sagt. Men när Luleå kommun tar sin hand från Öberga öppnas möjligheter till andra verksamheter. Behandlingshemmet har plats för tio personer plus personal- och aktivitetsutrymmen.

Öberga är inte det enda boendet som Luleå kommun avvecklar. Samma öde drabbar Lignellska vård- och omsorgsboendet i centrala stan samt Klockarängens korttidsboende i Råneå.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.