Älvsbyn vann efter rena målexplosionen

05 AUG 2015
Abdalla Hassan gjorde två av målen (arkivbild).

Älvsbyn vann onsdagens hemmamatch över Piteå andralag med 5-3 (3-3) efter ett närmast galet slut på första halvlek. Fem mål gjordes på tio minuter!

Hemmalaget fick en kanonstart och tog ledningen redan i den femte minuten genom Omar Ennouiri. Sedan krigade lagen på knappt en halvtimme innan en formidabel målexplosion briserade.

• Minut 34: 1-1 Pontus Wixner
  • Minut 38: 2-1 Abdalla Hassan
  • Minut 42: 2-2 Alexander Rönnqvist
  • Minut 43: 3-2 Omar Ennouiri
  • Minut 44: 3-3 Anurak Kaewudom

Det var svängdörrar och korsdrag i båda lagens försvar. Därför kom nog pausvilan lägligt även om de 130 personerna i publiken roades.

Andra halvlek blev mer stabil från Älvsbyns sida.

I 74:e minuten gav Abdalla Hassan hemmalaget ledningen för fjärde gången. Denna gång kunde inte gästerna replikera. När sedan Marcus Johansson satte Älvsbyns femte mål var drabbningen avgjord. Resultatet får betecknas som rättvist.

Älvsbyn ligger under nedflyttningsstrecket med 13 poäng men har ändå bara sju upp till serieledande Arvidsjaur. Division fyra södra har utvecklats till rena getingboet.