Viktor rattade hem segern i Norrlandsveckan inför storpublik

19 JUL 2015
Skrivet av :
Viktor JOhansson kan jublar efter totalsegern i Norrlandsveckan. FOTO: KRISTER PALM (Arkivbild)

Viktor Johansson kan jublar efter totalsegern i Norrlandsveckan. FOTO: KRISTER PALM (Arkivbild)

Inför storpubliken på 2 250 personer körde Viktor Johanson, Älvsbyns MS, hem totalsegern i klassen 2 400 när Norrlandsveckan i ralyycross avjordes i Piteå på söndagen.

– Jag trivs i bilen. Det syns på banan och på tiderna. Helheten med teamet som stöttar gör att det går så bra, säger Viktor Johansson, till Sveriges Radio Norrbotten.

Inför tredje och sista deltävlingen hade Viktor ett knappt övertag tre poäng före klubbkamraten Daniel Loggert och fem före norrmannen Stefan Åeng med 53. Det bjöds på extra dramatik när alla tre tog sig till final.

Men i avgörandets stund hade Viktor koll på både bil och nerver. Han var snabbast från start och höll sedan ledningen till mål. Till slut blev segern ganska komfortabel.

Segern gjorde också Viktor 55.000 kronor rikare.

Älvsbyn hade för övrigt tre förare i finalen. Utöver Viktor Johansson och Daniel Loggert tog sig även skoterproffset Petter Nårsa dit.

Hör segerintervjun med Viktor i Sveriges Radio Norbotten genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.