Viktor flög fram mot seger

12 JUL 2015
Skrivet av :
Viktor JOhansson hyllades av hemmapubliken efter sin seger i klassen 2400. FOTO: KRISTER PALM

Viktor Johansson hyllades av hemmapubliken efter sin seger i klassen 2400. FOTO: KRISTER PALM

Viktor Johansson, Älvsbyns MS, vann klassen 2400 inför en entusiastisk hemmapublik, när SM-deltävlingarna avgjordes på Högheden under lördagen.
– Viktor har blivit flygfärdig, berömmer nestorn i bilsport Eilert Gezelius på Facebook-sidan Motor Norr.

Viktor flög fram mot segern. FOTO: KRISTER PALM

Viktor flög fram mot segern. FOTO: KRISTER PALM

Och flög fram gjorde Viktor i bokstavlig bemärkelse (se bild). Gezelius blev imponerad av hur unge herr Johanson rattade sig fram till seger.
– Det var en riktig bilåkarfinal.

Tvåa efter Viktor blev Rasmus Olsson, Karlskrona AK. På tredje plats körde Niclas Norström, MK Hammaren, in.

Inför tävlingarna i Älvsbyn lovade Viktor att röra om i grytan bland 2400-förarna.

– Jag ska lufta gammelbilen (BMW:n) för hemmafans och samarbetspartners. Det brukar alltid gå bra här i Älvsbyn så det ska bli roligt, hälsade Viktor till Svensk Bilsports hemsida.

Det löftet infriade Viktor mer än väl…

– Känslan när jag klev upp på bilen och sträckte armarna i vädret var bara glädje och lycka. Jag har gjort det här för hemmapubliken och fansen, sade Viktor Johansson, till Norrbottens-Kuriren.
Nyligen vann han DM-tävlingen på Högheden och fick med sig NBD-vandringspriset för gott. Viktor tänker köra hela Norrlandsveckan med BMW:n, förutom Kalix-tävlingen då han laddar i Supercar Lites där han är delad tvåa i SM-tabellen med Kevin Hansen.

Mats Öhman körde bra men hittade aldrig flytet. FOTO: KRISTER PALM.

Mats Öhman körde bra men hittade aldrig flytet. FOTO: KRISTER PALM.

Lite tyngre gick det för de andra hemmaåkarna, Mats och Thomas Öhman. Mats körde bra men hade inte marginalerna på sin sida och blev utslagen i semifinalen i klass 1, Super Nationella, en klass som han ledde före tävlingarna i Älvsbyn.

Efter omstart i första heatet fick Mats Öhman bilen kvaddad, resten av dagen gick åt till att åtgärda skadorna. Även Thomas Öhman hade problem med sin bil som inte gick som den skulle.

Super Nationella vanns av Fredrik Avelin från MSK Hammaren före Joakim Evertsson, Lycksele MK. Trea blev Per Berglund, Finnskoga MK. Bäste norrbotning i klassen var Mikael Sandberg, Kalix MK som missade prispallen med dryga sekunden.

Thomas Öhman, ÄMS, och Urban Bergström, Finnskoga MK, kör med små marginaler,,marginaler som inte va på de rödas sida idag förutom Viktor då!!

Thomas Öhman, ÄMS, och Urban Bergström, Finnskoga MK, kör med små marginaler,,marginaler som inte va på de rödas sida idag förutom Viktor då!!

Thomas Öhman hade det tyngre och tog sig inte till semifinal.

Bättre lycka då för Viktor Johansson som imponerade i klassen 2400. Hyllningarna är många. Anders Jonsson, bilsportsprofil och duktig tennisspelare från Älvsbyn, är en av många gratulanter.
– Stort Grattis Viktor Johansson! Så kul att få vinna på hemmaplan! Bara njuta nu och känna stolthet!

Mätingenjören Stig Eskilsson, konstaterar:
En av mina favoriter!

Jan Holmqvist, chaufför på Eklund Åkeri, kommenterar:
Har sagt det tidigare men säger det igen, han är grym.

En åsikt som delas av motorsportkollegan Petra Maria Eriksson.

Nedan ett bildspel av Krister Palms bilder från SM-tävlingarna.

Fullständiga resultat hittar ni här…

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.