Trolltagen gjuten som kulturell upplevelse för både barn och vuxna

04 JUL 2015
Skrivet av :

Trolltagen (21) webbÅterkomsten av baletten Trolltagen välkomnas av länets kultur-recensenter. Under fredagens premiär stördes dock dansarna av ett regn som gjorde scenen hal.

”Sammantaget en rar och gullig berättande balett, där det goda slutligen vinner över det onda och en enkel pojke kan vinna en prinsessas hand. Lägg därtill en magnifik inramning på en av länets mest storslagna platser. Då får faktiskt vädret och regnet en underordnad roll” skriver Eva Åström i Norrbottens-Kurirens nätupplaga…

Trolltagen (40) webb

NSD:s recensent Simon Olofsson fängslas av själva berättelsen och dramaturgin.
”Trolltagens magi ligger i dess riktning mot barn, som tillför sin fantasi till sagans universala kraft. För de föräldrar som vill ge sina barn en kulturell upplevelse är föreställningen som gjuten. Själv hoppas jag att få se denna saga återkomma nästa år, såsom ambitionen sägs vara.”

A-K Annons breddare 2 webb

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.