Svenska Dansbandsveckan för 30 året

13 JUL 2015
Skrivet av :

Svenska Dansbandsveckan i Malung besöktes 2014 av 48 400 besökare och stärker därmed sin position som världens största dansbandsarrangemang Publiksnittet låg på 6 914 besökare per kväll. En och annan älvsbybo finns på plats.20150713_dansbv_puff

Arrangörerna är jättenöjda över publiksiffran med tanke på olika tilldragelser och händelser under veckan. Först VM-final i fotboll och sedan en storbrand i Malung. Detta till trots har dansgäster strömmat till Malung

Arrangörerna ser också en fortsatt ökning av unga dansare. Det säkerställer en fortsatt positiv utveckling för Svenska Dansbandsveckan Just den dansbanan där den övervägande delen av de yngre dansarna har funnits på har varit mer än välfylld under hela veckan.

Det viktigaste för arrangörerna är att fortsätta och förbättra detaljer som gör att man får ännu nöjdare besökare.

Det unika med Svenska Dansbandsveckan är:

Guldklaven – dansbandsbranschens eget pris och gala, i samarbete med danstidningen Får Jag Lov där Sveriges Radio direktsänder.

Dagtid med förstklassig underhållning från Scenen i Grönlandsparken (stadsparken) i Malung där tusentals besökare avnjutit en bred musikalisk anrättning. Tältet i Grönlandsparken som erbjudit mat, dryck och scenshow.

Och på kvällen nonstop-dans till hela 82 dansband, från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland på 6 dansbanor med tak på Folkets Park Orrskogen under 7 danskvällar. Därtill en mängd med arrangemang som lokala föreningar, organisationer och privatpersoner genomfört under veckan.

Som tidigare år har det även i år slagits nytt rekord när det gäller antal husvagnar & husbilar i Malung. Drygt 3 400 ekipage har funnits i Malung under Svenska Dansbandsveckan 2014.

Uppstart
Nu är 2015 års upplaga av Svenska Dansbandsveckan igång med kvällens uppstart med Gulklaven.

VINNARE
Årets album Idag – Streaplers
Årets dansband Sannex
Årets låt Guld och gröna skogar – Anders Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm & Johan Deltinger
Årets musiker Jimmy Lindberg – Casanovas
Årets sångare Peter Larsson – Larz-Kristerz
Årets sångerska Maria Persson – Blender

Juryns specialpris Hasse Carlsson & Dennis Janebrink
SKAP-stipendiet Bert Månson
Sveriges Radio-priset Voize

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.