Sjuka hundar misstänks ha blivit förgiftade

08 JUL 2015
Skrivet av :

Hundgruppen i Blekinge. SpŒr, sšk, rŠddning,

Oron bland hundägarna i Älvsbyn är stor. Detta sedan flera djur plötsligt insjuknat. En del uppges till och med ha dött. På sociala medier varnas för att någon medvetet har lagt ut förgiftade bröd- och matbitar.
– Vi känner till ryktet men har ingenting konkret att gå på, säger Aron Backman, utredare på polisen i Piteå.

Agneta Öman Andersson har lagt ut en varning på Facebook-sidan ”Du vet att du är från Älvsbyn om…”: ”Till alla djurägare i Älvsbyn: det är tydligen någon sjuk människa som lägger ut gift på byn, flera husdjur som blivit sjuka och kräkts blod. Själv har jag sett brödbitar på flera ställen, och i morse hittade jag bröd på min gård! Riktigt obehagligt”, skriver hon.

En annan som drabbats är Robert Holm. Hans adoptivschäfer förgiftades hemma på tomten.

Kommentarerna till inläggen är många. Hund- och kattägare förfasas över händelserna.

Tommy Lundh i Bredsel fick sina hundar förgiftade för några år sedan.
De slukade nått som såg ut som en potatis och vi hade sett en man gå förbi efter vägen och eftersom det är rätt så ensligt så var det ingen tvekan om att det var han som la ut nått”, skriver han i en kommentar.

Personer har observerat att mjukbröd med ost på, delat i bitar, har slängts vid vägen i närheten av före detta Älvbacka. Likaså pommes frites vid vägkanten. Djurägare har även hittat matrester på sin egna gräsmattor och altaner.

Aron Backman uppmanar drabbade att höra av sig och göra veterinärkontroller av sina sjuka djur.
– Annars är det svårt att göra någonting. Rykten får lätt snabb spridning på Internet men i detta fall kan det ju ligga någonting i misstankarna.

Problemet är att polisen inte själva kan finkamma Älvsbyn med omnejd på bröd- och matrester.
– Vi måste få in konkreta tips och bevis.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.