Självlärd Professor i Dans

23 JUL 2015
Skrivet av :
20150723_thomas_001

Thomas Deutgen

UPPDATERAD: Thomas Deutgen, 42 år är en känd profil i dansens värd i hela Sverige. Vi träffar denna självlärde professor i Malung under förra veckans Svenska Dansbandsvecka i Malung där han stod för programledarrollen i dansbandssveriges finaste gala ”Guldklaven”.

Thomas är född i Boden 1973 och växte där upp med syskon i en familj där pappan Duff var en aktad journalist på tidningen NSD och mamma Mayvor som jobbade på Vuxenskolan. Under uppväxten bodde de på Sveafältet i Boden där Thomas fick växa upp med kompisar och skolkamrater.

I skolan gick det väl och 1986-87 fick han via skolan genom fritt valt arbete prova på att göra radio i Bodens Närradioförening, där även undertecknad var mentor i det fortsatta arbetet med radio för Thomas.

Han utvecklades fort till en duktig programledare och fick redan då framskjuten plats inte minst då en magsjukeepidemi 1988 drabbade Boden och Närradion med Thomas i spetsen informerade Bodensarna nästan dygnet runt i en dryg vecka.

Hans stora passion för dans och Doria Styvén dansskola i Boden, skapade goda förutsättningar för att skapa dansbandsradio i Boden med Thomas som programledare.

Han fortsatte med många dansprogram i Boden, men drömde om att få jobba på Radio Norrbotten och 1995 blev han anställd där. Sedan har det gått med en rasande fart med radio, tv,  evenemang o.s.v.

I dag är denne självlärde Dansprofessor utflyttad till Mörrum i Blekinge ca 165 mil från sin hemort, gift med Anna och boende i en gammal skola där han i dagarna också blir pappa för första gången och driver sitt företagande och radiopratande från bostaden.

UPPDATERING 30/7 2015

20150730_thomas_pappa_FB

Deras dotter föddes torsdagen den 30/7 2015. – En alldeles fantastisk dag, rentav den bästa… skrev Thomas på sin FB.

Nedan kan du höra vårt samtal i Malung.


Hämta fil i mp3 HÄR. Högerklicka – Spara

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.