Ny pallplats för Viktor

19 JUL 2015
Skrivet av :

Viktor

Rallycrossföraren Viktor Johansson, Älvsbyns MS, står bokstavligen pall för allt just nu. När SM-deltävlingen i Kalix avgjordes på lördagen fanns unge herr Johansson på prispodiet för fjärde gången i rad. Denna gång dessutom i en ny klass.
Etta, etta, tvåa och trea. Det är placeringarna för Viktor de senaste åtta dagarna. Pallplats alla gångerna.
När SM-deltävlingen i Älvsbyn avgjordes förra lördagen tävlade han med sin gamla BMW i klassen 2400. Likaså under Norrlandsveckans tävlingar i Kalix och Skellefteå.
När SM-cirkusen återvände till Kalix var Johansson tillbaka i hans huvudsakliga klass, supercarlites, för att tävla om SM-titeln.
– Det är en jäkla skillnad på att köra de bilarna. Man måste gå mer på attack i kurvorna i supercarlites. På gruspartierna måste man attackera mer, säger Johansson, till Norrbottens-Kuriren.
Det slutade med en trejdeplats. Därmed är Vikor med och slåss om totalsegern i klassen.
– Det är riktigt bra. Jag fick lite för lite poäng med mig från kvalen, men första pallplatsen är kul, säger han till Norrbottens-Kuiriren.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.