Ny pallplats för Viktor

19 JUL 2015
Skrivet av :

Viktor

Rallycrossföraren Viktor Johansson, Älvsbyns MS, står bokstavligen pall för allt just nu. När SM-deltävlingen i Kalix avgjordes på lördagen fanns unge herr Johansson på prispodiet för fjärde gången i rad. Denna gång dessutom i en ny klass.
Etta, etta, tvåa och trea. Det är placeringarna för Viktor de senaste åtta dagarna. Pallplats alla gångerna.
När SM-deltävlingen i Älvsbyn avgjordes förra lördagen tävlade han med sin gamla BMW i klassen 2400. Likaså under Norrlandsveckans tävlingar i Kalix och Skellefteå.
När SM-cirkusen återvände till Kalix var Johansson tillbaka i hans huvudsakliga klass, supercarlites, för att tävla om SM-titeln.
– Det är en jäkla skillnad på att köra de bilarna. Man måste gå mer på attack i kurvorna i supercarlites. På gruspartierna måste man attackera mer, säger Johansson, till Norrbottens-Kuriren.
Det slutade med en trejdeplats. Därmed är Vikor med och slåss om totalsegern i klassen.
– Det är riktigt bra. Jag fick lite för lite poäng med mig från kvalen, men första pallplatsen är kul, säger han till Norrbottens-Kuiriren.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.