Johan flyger i öppet plan från Nortcape till Kapstaden

08 JUL 2015
Skrivet av :

Johan Wiklund flygkapten vid SAS sedan 1989, är nu ute på sin första del av flygäventyret ”Kap till Kap” som startade den 2 juli vid Nortcape (Norge) och kommer att få sitt avslut den 24 oktober kl. 15.10 i Kapstaden, Sydafrika. Han mellanlandade i Älvsbyn.
20150707_seavo_002

Johan Wiklund flygkapten vid SAS

En del Älvsbybor som sent under måndagskvällen såg och hörde ett gammalt dubbeldäckat flygplan över byn, såg Johan Wiklund i sin DeHavilland DH-60 Moth (SE-AMO) gå in för landning på flygfältet på Högheden.

20150707_seavo_007

SE AMO ”FundedByMe” Cape till Cape

Där han mellanlandat under måndag till onsdag för vila och underhåll av planet, på den första delen av flygningen mellan Nortcape och Kapstaden, innan resan fortsatte vid 09 tiden på onsdag mot Skellefteå.

Den stora delen av resan ”FundedByMe” startar den 1 september 2015 från den ursprungliga delen från Barkaby utanför Stockholm och fortsätter tills landning i Kapstaden 24 oktober år 2015.


Lite fakta Om FundedByMe
År 1920 flög piloten och äventyraren Gösta Andrée från Barkaby, Stockholm till Kapstaden.

Jag kommer att göra samma resa i samma flygplan i samma kläder (ja, en ull kostym, skjorta och slips och fedora hatt!).

För att göra det ännu längre tid är nu ”Kap till Kap”, är att Northcape i Norge till ”Godahoppsudden” i Sydafrika.

Start 2 juli med den Nortcape del av denna resa. Det slutar på samma datum och klockslag som ursprungligen 1929 vid 15:10 24’th oktober år 2015.

Resan en ”Shoestring” försöker göra det enkelt och mindre komplicerat och via det skapar en resa med bättre kvalitet och mer verklig och realistiska jämfört med 1929 års evenemang.

Avsikten är att montera ett dokument med GoPro videor och stillbilder som resulterar i en bas för föreläsningar och en bok.

Jag kommer också att ge publiken finansiera en go! Ta gärna en titt på FundedByMe.com och leta upp ”Cape2Cape” och ge ett bidrag.

Det kommer att finnas några spännande belöningar för bidrag, inklusive en chans att vinna en resa på flygplanet tillsammans med mig!

Allt överskott på crowdfunf’ding går till Rotary projektet: ”göra behandlingen cool”.

Det finansierar till skolor med begränsade resurser utanför Kapstaden och Nairobi.

Jag kommer att försöka ge barnen en möjligen en åktur för några av barnen. Och förhoppningsvis en bra summa pengar som kommer från Dig och samtidigt stödja detta äventyr!

Den FundedByMe startar 1 september 2015, när jag startar den ursprungliga delen från Barkaby, Stockholm och fortsätter tills landning i Kapstaden 24’th oktober år 2015.

Denna resa kommer att vara möjligt att följa på Flygradar 24 under namnet ”Kap till Kap”

Också på Facebook: Cape till Cape

Också på Twitter:FlyCapetoCape

Också på Instagram: #FlyCapetoCape

Foto: Sterling Nilsson (SE-AMO över Älvsbyn) Instagram och  Twitter – FlyCapetoCape

Se mer här! och här.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.