Måns uttagen till Nordiska mästerskapen

10 JUL 2015
Skrivet av :
Måns Berglund (t.h) tillsammans med Erik Jonsson, Nybyn, efter Nationaldagstempot i Älvsbyn 2013.

Måns Berglund (t.h) tillsammans med Erik Jonsson, Nybyn, efter Nationaldagstempot i Älvsbyn 2013.

”Järnmannen” och cyklisten Måns Berglund är uttagen till Nordiska Mästerskapen i klassen H45 Tempo som avgörs i Helsingfors den 25-26 juli. Beskedet kom överraskande för cyklisten från Piteå som ofta sparras av sina kollegor från Nybyns IK.
– Haha! Fick ett högst oväntat samtal, skriver Måns på sin Facebook-sida.

Måns är också klubbkamrat med tävlingscyklisterna i Nybyns IK när de tävlar gemensamt för Team Norrbotten.

Först hade Berglund tänkt att tacka nej till deltagandet i Nordiska Mästerskapen. Men efter alla uppmuntrande ord har han ändrat sig.
– Har bestämt mig för att åka då man nu fick chansen till en landslagsplats.

Lite skämtsamt lade han ut en begäran om sponsring på Facebook. Och det var några som ville bidra.

Jasså. Så våra pengar duger inte för herrn (Smiley smile). Då går man miste om chansen att ha sitt namn skrivet i neon på tävlingsutstyrseln!!! Lycka till som bara f…n då”, skriver Anders Nyman i en kommentar, varpå Måns svarar:

”Med tanke på att dom som synes plockar ut vilka gamla gubbar som helst till det här, ska ni nog vara glada att slippa synas (Smiley smile)”.

Vi på redaktionen, säkerligen också alla tränings- och tävlingskompisar i Nybyns IK, önskar Måns lycka till i Helsingfors.

AK Annons 2 webb

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.