Comeback på otursarena för Christoffer

01 JUL 2015
Skrivet av :
Christoffer Markström blev blixtinkallad.

Christoffer Markström blev blixtinkallad.

BILDEXTRA: PT:s lokalredaktör i Älvsbyn, Christoffer Markström, hade för länge sedan ställt undan sina fotbollsskor. Men på grund Älvsbyns stora manfall blev han blixtinkallad till bortamatchen mot Alterdalen.
– Det är sju år sedan jag spelade senast, berättar Christoffer som tillsammans med sina lagkamrater fick känna på en svidande förlust med 0-1 (0-0).

I denna match hann Alterdalen före med det långa benet...

I denna match hann Alterdalen före med det långa benet…

Holma i Holmträsk är ingen lyckoarena för Christoffer.
– Sista matchen jag gjorde för sju år sedan var just här. Även då blev det förlust, minns han.

Anledningen till Christoffer plötsliga och tillfälliga (?) inhopp är den spelarbrist som för råder i Älvsbyn. Sällan har så många samtidigt varit borta på grund av resor, jobb, skador och annat . Därför kom Älvsbyn till Holma med ett minst sagt reservbetonat lag.

Länge stretade Älvsbyn emot riktigt bra. Ordinarie mittbacksparet Olle Sundkvist och Kjell Ernstsson såg till att hålla rent mot ett Alterdalen som fram till tisdagskvällens match inte noterats för en enda seger.

Det såg länge ut att sluta 0-0 men på en retur kunde Mathias Lidström nicka in segermålet.

Alterdalens segermål på väg in i nätmaskorna.

Alterdalens segermål på väg in i nätmaskorna.

Älvsbyns tränare Selmin Botic gick direkt till omklädningsrummet efter matchen och var fåordig. Efter två segrar och en oavgjord noterades ett vingklippt Älvsbyn för en ny förlust och ramlade ner under nedflyttningsstrecket över sommaruppehållet. Ett uppehåll som dock lär göra Älvsbyn gott.

Christoffer fick spela andra halvlek i kedjan och gjorde definitivt inte bort sig även om han av förklarliga skäl förmodligen kände sig en aning ringrostig.

AK Annons 2 webb

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.