1-7 i baken, det ger Sikfors sjutton i…

03 JUL 2015
Skrivet av :
Sikfors förlorade sista matchen före sommaruppehållet med 1-7 hemma mot Infjärden. Det verkade inte bekomma hemmapubliken som istället gottade sig med hamburgare, fika och trevligt sällskap. FOTO: EMELIE BERGLUND

Sikfors förlorade sista matchen före sommaruppehållet med 1-7 hemma mot Infjärden. Det verkade inte bekomma hemmapubliken som istället gottade sig med hamburgare, fika och trevligt sällskap. FOTO: EMELIE BERGLUND

Finska blå-vita färger på dräkterna men danskt gemyt både på och sidan av planen. Så är det när Sikfors spelar boll.
– Vi är kanske inte Sveriges bästa fotbollslag, men vi har jävligt roligt och det händer något i byn. Så det är win win, tycker spelaren och eldsjälen Oskar Öhgren i ett inlägg på byns Facebook-sida.

Efter första poängen borta mot IFK Arvidsjaurs andralag i förra omgången så ville hemmalaget bjuda sin publik på  årets första seger när Infjärden 2 kom på besök till Forsvallen. Visserligen spelade Sikfors stundtals riktigt bra men förlorade ändå stort 1-7 (0-4).

Besviken publik? Näää, tvärt om!
– Det var trevligt att se på matchen, trots resultatet, tycker Erik Lundström 75 år.

Han skämtade om att ta fotbollsskorna med sig utifall fler spelare skulle behövas.
– Jag tog dom inte med mej, för jag bor ju så nära, så jag hinner hem om det skulle krisa sej.

Att det spelas seniorfotboll på nytt i byn uppskattas av många.

– Var förbi gammelhuset och pappa ikväll. Kul att höra hur den hejades från fotbollsplanen. Som förr i tiden, tycker Tobbe Nordin.

När hemmapubliken inte får smaka på segerns sötma finns annat att njuta av på Forsvallen.
– Hoppas grillen är igång, önskade Åsa Nilsson, föreståndare på campingen, en timme innan avspark och meddelade att hon skulle ta fikabröd med sig som klubben kunde sälja.

Då hade Lennart Nilsson fixat allt det praktiska före match, till och med kaffet till domarna…

– Trots att det rasade ihop på slutet är det grymt skoj att se så många från byn som är här och stöttar oss! Tummen upp för alla som hjälper till kring matcherna och med planskötsel  Behöver inte nämna några namn, ni vet vilka ni är! Väl mött till hösten, hälsar Oskar Öhgren

Sikfors mål i matchen gjordes för övrigt av Linus Olsson.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.