”Vi gör för många misstag”

07 JUN 2015
Selmin Botic är bekymrad över lagets misstag.

Det blev ett riktigt magplask i duggregnet på Idrottsparken i Munksund för Älvsbyns herrar. Förlust med 1-5 (0-1).

– Vi gör för många misstag, tycker tränaren Selmin Botic.

Siffrorna speglar inte matchbilden. Drabbningen var jämnare än så.
– Men bjuder man motståndarna på för mycket då trillar baklängesmålen in, konstaterar Botic.

Älvsbyn var länge med i matchen. Visserligen gjorde Munksund sitt första mål redan i den 14:e minuten genom Daniel Bergstedt men några fler blev det inte i första halvlek.

Abdalla Hassans mål.

En olycklig start efter paus gav hemmalaget en straff som Tim Vikström förvaltade. Men bara fem minuter senare reducerade Abdalla Hassan på ett friläge efter ett fint pass av Elias Alber. Då tändes hoppet för Älvsbyn som även flyttade upp spelet.

Men när Joakim Öhlund satte tredje målet för hemmalaget, ur misstänkt offsideläge, kort därefter fick Älvsbyn uppförsbacke. Visserligen försökte laget jaga ikapp. Bland annat flyttades nestorn Kjell Ernstsson upp på topp. Och Älvsbyn borde ha tilldömts en straff efter en hands på en av Munksunds backar. Men laget har inte marginalerna på sin sida.

AIF Elias Alber 2

Istället kunde Munksund defilera in både 1-4 och 1-5 genom Martin Karlsson och Christoffer Fahlman.

Selmin Botic var besviken. Och självförtroendet hos spelarna är inte det bästa.
– Det är bara att träna vidare. Vi har en massa unga spelare och talanger. Men vi får tyvärr inte ut den talangen på planen i matcherna.