Tre av Polarbröds vindkraftverk invigdes

16 JUN 2015
Skrivet av :
Polarbröds vindkraftverk är märkta med den vackra företagssymbolen.

Polarbröds vindkraftverk är märkta med den vackra företagssymbolen.

Bösjövardens vindpark i Mora kommun invigdes på tisdagen. Tre av turbinerna i parken ägs av Polarbröd. De bär namnen Aurora, Borealis och Stella.

Ceremonin var välbesökt med musik, tal och bandklippning för närboende, markägare, ägare och entreprenörer.

Kommunalrådet Anna Hed klippte bandet och förklarade vindparken, som har totalt nio verk, invigd. Även Anna Borgeryd, styrelseordförande i Polarbröd, tog till orda.

– Vi vill vara med och bygga en uthållig försörjning inom planetens gränser, och där spelar förnybart producerad el en nyckelroll. Vindkraftsinvesteringen innebär att vi kommit i mål med våra eldrivna bageriers energibehov.

Polarbröd är ett norrländskt familjeföretag i femte generationen. För att kunna fortsätta baka bröd i generationer framöver vill Polarbröd erbjuda största möjliga brödnjutning med minsta möjliga resursanvändning.

Polarbröd har en lång tradition av satsningar på resurseffektiva och smarta lösningar. Med ett eget ägande av vindkraftsproduktion säkerställs stabila elkostnader, samtidigt som det ger ett betydelsefullt bidrag till uppsatta klimat- och hållbarhetsmål.

På väg ned från trappan till turbinen Borealis sade Anna:

– Vindkraftverken påminner en hel del om Polarbageriet i Älvsbyn som jag växt upp med: stort, rent, med ett mäktigt susande av aktivitet. Det här är också en ren industri.

Polarbröds fjärde vindkraftverk i Mässingberget med namnet Polaris invigs i morgon den 17 juni.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.