Trasig vattenpump tvingade Curt och 142 Blå att ge upp

27 JUN 2015
Skrivet av :
Foto: ANDERS JONSSON

Foto: ANDERS JONSSON

På fredagens näst sista sträcka och den längsta med 18.2 kiliometer, ”Flymyra”, började motorn gå varm för Broder Curt Jonsson och kartläsaren Lars Nilsson! De lyckades ta sig i mål och även köra de cirka åtta kilometrarna till serviceuppehållet!

142 bla 10
Väl där konstaterades vattenläckage från vattenpumpen, varför de så duktiga mekanikerna Roland och Hans-Göran Eriksson demonterade snabbt fläkten för att kunna lossa vattenpumpen och byta packningen!
När detta var gjort visade det sig vid provstart att det fortsatte att läcka vatten! Man konstaterade då att det var en en spricka i vattenpumpen och demonterade åter fläkt och bytte vattenpump!
Fortsatte dock att läcka vatten, men i mindre omfattning, så man beslöt att lasta Volvon full med vattenflaskor och göra ett försök att åka den 70km långa transporten till sista sträckan!
Tyvärr kom de endast någon kilometer så var vattnet slut och motortempen steg!
Teamet var tvunget att bryta dagens etapp och förberedde att under natten åtgärda dessa  problem, för att starta om lördag morgon!
Efter långt överläggande beslöt Teamet med Curt i spetsen att EJ försöka komma till omstart!
Förutom att teamet skulle drabbas av tidspåslag, eftersom man ej kört sista sträckan, ansågs det inte vara värt att riskera motorn som hade överhettats vid försöket att nå servicen!
Ok, visst var Vi i Teamet så ledsna när Curt och  Lars kört riktigt fort och avancerat hela 10 platser från 51:a totalt till en meriterande 41:a plats av 101 startande efter just sträcka 14!
Även inom klassen hade man avancerat två platser till en så fin 10:e plats!
Teamet konstaterade dock att man klarat hela två Midnattsolsrallyn år 2013 och 2014 och nu nästan 2 dagar med bara 1 dag kvar utan problem av 2015!
Som Teamchef vill jag avslutningsvis tacka Teamet för ett så väl genomfört rally fram till i eftermiddag!
Vill även tacka alla som stöttat oss via olika medier och jag lovar att Teamet med -142 Blå  kommer än starkare tillbaka!
Dax att gå till kojs i Gävle,  har väl bara 70 mil hem till Sikfors och Älvsbyn där vi knuffar av  -142 blå från släpet!
Godnatt!
TeamChefen!
Anders Jonsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.