Guld till Jenny på Anatoli Cup

06 JUN 2015

BILDEXTRA: På Nationaldagen, lördag den 6:e juni startade Anatoli Cup för 44:e gången på Älvsbyverken.

Älvsbygymnasterna tog hem ett guld, ett silver och två brons vid lördagens tävling i styrka och smidighet på Älvsbyvärken. Jenny Knuts, Jack Efverström, Frida Engman och Kajsa Söderberg stod för medaljskörden i nämnd ordning. Även flera andra från arrangerande förening lyckades bra men hamnade trots det utanför prispallen.

Till säsongens sista tävling kom 101 gymnaster till start när Älvsbygymnasterna arrangerade vårens upplaga av Anatoli Cup. Grundtanken med tävlingen är att stimulera gymnasterna att träna upp sin styrka och smidighet som är så viktigt att ha inom sporten, dels för att kunna utföra svåra övningar men också för att minska skaderisken.

Ädla medaljer till Jenny och Jack

Jenny Knuts, Älvsbygymnasterna, slog till och vann Flickor 5, den svåraste klassen som är till för de äldsta gymnasterna, för andra gången i rad. I samma klass kom Anna Nilsson, Elin Bergvall och Elin Lundström på 4:e, 5:e och 6:e plats. Jack Efverström, som var Älvsbygymnasternas ende deltagare på pojksidan, fick stiga upp på prispallen för tredje gången i rad då han tog silver i Pojkar 2.

Brons till Frida och Kajsa

Frida Engman har flera gånger legat strax utanför medaljplats men tog denna gång klivet upp till 3:e platsen i Flickor 3 där även klubbkamraten Carmen Efverström deltog. Sista Älvsbymedaljen gick till Kajsa Söderberg som tävlade i Flickor 4. Hon bättrade på sina poäng sedan förra gången och upprepade bronsplaceringen, denna gång med knappt en halv poäng till godo till träningskompisen Linnea Åberg som intog 4:e platsen.

I Flickor 2 tävlade Älvsbytjejerna Embla Lundström, Elsa Lundberg, Frida Rova Berg och Lisa Tapper. Där lyckades Embla bäst med en 5:e plats.

I den yngsta klassen Flickor 1 deltog flera av Älvsbyns tjejer för första gången. Alla gjorde det jättebra. Alma Granström som deltagit två gånger tidigare tog sig in på sjunde plats. Övriga deltagare var Minou Boman, Meja Burman, Astrid Öberg, Maja Rova Berg, Maja Broström, Agnez Sjögren, Maja Lundberg och Emelia Lundberg.

Cupsegrare på fick- respektive pojksidan blev Lilli Jonsson från Umeå GF och Jakob Beland från Polcirkelgymnasterna Jokkmokk. Lilli fick sin första inteckning i flickornas vandringspokal där bland annat Älvsbyns egen Linnea Åberg har en av tre inteckningar sedan tidigare.

Ytterligare 15 gymnaster premierades då de hade deltagit 6, 8, 10 eller 20 gånger. Älvsbygymnasterna Elsa Lundberg och Embla Lundström, båda 11 år, fick varsin plakett då de deltog för 6:e respektive 10:e gången. 16-åriga Linnea Åberg fick en pokal då dagens tävling innebar att det var hennes 20:e start vid Anatoli Cup.

Resultat här: Anatoli Cup Resultatlista flickor-pojkar juni15

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.