Tårta, kaffe och paraffinbad när Reumatikerförbundet i Älvsbyn firade 70 år

12 JUN 2015
Skrivet av :
DSC_8290

Cathrine Eriksson fixade behandlingen med paraffinbad och menade att det även kan hjälpa personer med andra problem, exempelvis eksem.

Reumatikerförbundet firar 70 år. Därför bjöds det upp till tårta och kaffe i Älvsbyns föreningslokal under onsdagen. Fullt hus med andra ord, där både gäster och medlemmar även kunde avnjuta ett paraffinbad.

"Jätte skönt, tyckte Gun Öhman", en av många som testade på badet.

En av många som testade på att bada sina händer.

– Vi har 140 medlemmar i föreningen idag, berättar Vanja Nordlund, ordförande i Älvsbyn.

-Tanken är att folk skall kunna träffas och prata, inflikar Ulla-Britt Lindbäck, kanslist.

Föreningen som träffas varje onsdag för att surra, skratta och fika har blivit en uppskattad träff för flertalet boende i Älvsbyn.

– Vi har även fem träffar varje höst och vår, då vi inriktar oss på handgympa och paraffinbad, berättar Vanja och Ulla-Britt.

DSC_8267

Paraffinbadet som alla besökare under dagen fick testa på, var mycket uppskattat. Du placerar alltså ner dina händer i ett varmt bad av paraffin. Efteråt kläs händer om i påsar och en större vante.  Behandlingen skall verka i 20 minuter, sedan skalas paraffinen bort från händerna.

– Jätte skönt, tyckte Gun Öhman, en av många som testade på badet.

Cathrine Eriksson var en av dem som hjälpte till vid behandlingen, och menade att badet även kunde hjälpa personer med andra problem.

–  Mitt barnbarn har exempelvis eksem, och det är jätte skönt även mot det.

DSC_8273

Utöver onsdagsträffarna, och de fem tillfällena vid höst och vår brukar Reumatikerförbudet i Älvsbyn bjuda upp till surströmmingskalas, fest och ibland även bussresor till Ikea eller andra platser.

–  Vi har jätte kul ihop, och vi hoppas att fler vill gå med. Sjuka som friska. Alla är välkomna, förtydligar Ulla-Britt och Vanja ihop.

–  Men nu önskar vi framför allt alla en trevlig och lagom varm sommar.

TEXT OCH FOTO: EMELIE BERGLUND

Se bildspel nedan:

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.