Stipendieutdelning med stjärnglans

16 JUN 2015
Skrivet av :
Carina Zolland Polarbröd, Katarina Fallholm Festspelen, Elisabet Nilsson Singh Polinova, Arja Saijonmaa och Alexandra Charles från 1,6 miljonerklubben.

Carina Zolland Polarbröd, Katarina Fallholm Festspelen, Elisabet Nilsson Singh Polinova, Arja Saijonmaa och Alexandra Charles från 1,6 miljonerklubben.

Festspelen i Piteå får ekonomiskt ackompanjemang av Stiftelsen Greta i Älvsbyn. Stipendiet delades ut vid en tillställning på Piteå Stadshotell tidigare under veckan. Det blev en utdelning med stjärnglans där kändisarna Katarina Fallholm, Arja Sajonmaa och Alexandra Charles medverkade.

– Vi är mycket glada att bidra till ett främjande av kulturlivet här uppe i norr, säger Elisabet Nilsson Singh, ordförande i Polarbröds moderbolag Polinova, som överlämnade stipendiet till Festspelens vd och konstnärliga ledare Katarina Fallholm.

I över tre decennier har Festspelen i Piteå lockat en publik från hela Sverige och långt utanför rikets gränser med ett högkvalitativt musikaliskt utbud på en konstnärligt hög nivå.

Stiftelsen Greta är grundad av familjeföretaget Polarbröd och har som syfte att främja kulturell verksamhet för människors välbefinnande. Greta Nilsson som var en sann visionär är mormor till dagens företagsledare: Karin Bodin, vd och Anna Borgeryd styrelseordförande Polarbröd. Gretas genuina stolthet för bygden och Norrland har betytt mycket både för familjen och företaget.

Stiftare Festspelen i Piteå: Musikhögskolan i Piteå, Framnäs folkhögskola, Piteå Kommun, Piteå-Tidningen, Nolia AB, Folkets Hus-föreningen.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.