Sikfors bästa match för säsongen

10 JUN 2015
Skrivet av :

11401343_906709709372136_6515411802961189662_n

BILDEXTRA: Sikfors gjorde sin bästa seriematch för säsongen och det såg länge ut att sluta oavgjort. Men hemmalaget Öjeby IF drog det längsta stråt och punkterade matchen med bara några minuter kvar att spela. Drabbningen slutade 4-2 (2-1).

Sikfors som haft problem med försvarsspelet första 20 minuterna av de tidigare matcherna, startade piggt och höll nollan i 30 minuter, då hemmalaget på en frispark tog ledningen. Frisparken var ett riktigt klassmål, ett hårt skott i bortre burgaveln.

Men redan åtta minuter senare kunde Sikfors kvittera genom Anton Johansson. Gästerna bröt sig genom Öjebyns försvar och kunde med riktig vilja slå in bollen till 1-1.

Sikfors försökte rulla boll, och hitta fina löpbollar offensivt. Trots ett riktigt slit på mittfältet var det Öjebyn som tog ledning på nytt. 2-1 genom ytterligare en fast situation.

Öjebyn hade svårt att hitta offensiva öppningar, mycket tack vare brytningssäkra mittbacken Oskar Ögren. Så fasta situationer var det Öjebyn behövde för att göra mål.

I andra halvlek gick Sikfors på vilja. Och det tog bara fyra minuter innan laget kunde kvittera på nytt. Denna gång genom Oliwer Olofsson.

Men sedan hände det något. Öjebyn lyckades spela och springa sig igenom Sikfors försvar vid några enstaka tillfällen. Mattias Nilsson som vaktade Sikfors kasse fick ingripa och kunde vid flertalet tillfällen rädda kvar bortalaget i matchen.

Men till slut var den annars mycket duktige Nilsson tvungen att släppa in ett tredje mål. Efter målet taggade Sikfors om och såg ut att kunna gå mot ytterligare en kvittering. Men det var då Linus Olsson stötte ihop med hemmalagets målvakt, som tyvärr landade olyckligt i gräset och matchen avbröts i 25 minuter i väntan på ambulans.

De få minuter som återstod när matchen startade om på nytt saknade den där riktiga glöden som tidigare präglat matchen. Sikfors hade svårt att ladda om efter avbrottet och Öjebyn kunde säkra sin seger genom att göra 4-2.

Sikfors svarade för säsongens bästa seriematch, och hade bra inställning fram till avbrottet mot slutet. Oskar Ögren var som vanligt viktig i backlinjen, där de övriga kompanjonerna i försvaret förtjänar beröm. Mattias Nilsson också värd ett extra plus, tillsammans med den kvicka yttermittfältaren Niklas Jonsson.

Men det allra viktigaste, ingen föll ur ramen, och Sikfors höll säsongen högsta nivå på alla positioner.

TEXT OCH FOTO: EMELIE BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.