Pojkar hittade laddad revolver i Vistträsk

01 JUN 2015
Skrivet av :
Ett vapen av revolvertyp hittades av två unga pojkar I Vistträsk på måndagen. Vapnet på bilden är symboliskt och inte det som hittades.

Ett vapen av revolvertyp hittades av två unga pojkar I Vistträsk på måndagen. Vapnet på bilden är symboliskt och inte det som hittades.

Två pojkar i tioårsåldern hittade en revolver i Vistträsk på måndagen. Vapnet, som förmodades vara skarpladdat, togs om hand av en vuxen och lämnades in till polisen.

Fyndplatsen ligger precis i utkanten av byn på vägen mot Vistbacka, inte så långt från skolan och i närheten av den villa som för två veckor sedan utsattes för inbrott.

Det var en vuxen man som från sitt arbetsfordon uppmärksammade två uppspelta pojkar som kallade på uppmärksamhet. Uppjagade visade de upp sitt fynd.

Mannen har uppgett att det var ett handeldvapen av revolvertyp som han också bedömde vara skarpladdat. Han tog genast kontakt med polisen.

Fyndet väcker många frågor som väntar på svar, bland andra:

Hur hamnade vapnet i Vistträsk?

Vem är ägare?

Varför lämnades revolvern skarpladdad?

Har vapnet någon koppling till det villainbrott som nyligen utfördes i byn.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.