OK satsar på laddstationer för elbilar

21 JUN 2015
Skrivet av :
Charlotte Eisner, vd på Charge Amps.

Charlotte Eisner, vd på Charge Amps.

OK ekonomisk förening går in som delägare i det svenska tillväxtbolaget Charge Amps som tillverkar laddstationer för elbilar.
– Vi har haft flera investerare som knackat på vår dörr men efter grundlig efterforskning gjorde vi bedömningen att OK är den bästa långsiktiga partnern för oss, säger Charlotte Eisner, vd på Charge Amps.

Charge Amps kablar och laddstationer bygger på en svensk innovation där laddningen gjorts portabel, snabbare och smartare. Företaget har också tagit på sig rollen att bygga marknaden genom att ta fram tillförlitliga och kostnadseffektiva lösningar till fastigheter och publika garage.

”Användarvänliga, säkera och kostnadseffektiva lösningar är en viktig faktor för att fortsätta driva marknaden framåt”, skriver OK i ett pressmeddelande.

Britt Hansson, vd och koncernchef för OK ekonomisk förening.

Britt Hansson, vd och koncernchef för OK ekonomisk förening.

I dagsläget säljs Charge Amps produkter till 25 länder.
– OK har under sin 90-åriga historia alltid legat i framkant när det gäller utvecklingen av hållbara lösningar för bilism. Samarbetet och investeringen i Charge Amps är ännu ett steg för hållbar mobilitet i framtiden, säger Britt Hansson, vd och koncernchef för OK ekonomisk förening.

OK:s delägarskap på 10 procent ger Charge Amps möjlighet att vidareutveckla produktportföljen och kliva in på nya marknader.
– OK arbetar på uppdrag av sina medlemmar för att säkerställa bästa möjliga mobilitet med hållbarhet i fokus. En vision som vi på Charge Amps delar med OK, säger Charlotte Eisner, vd på Charge Amps.

Källa: OK

AK Annons 2 webb

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.