Nytt segervrål för Älvsbyn

19 JUN 2015
Olle Sundkvist får symbolisera segervrålet. Med doktor Sundkvist i laget har Älvsbyn hittat rätt medicin.

Älvsbyn vann borta över Lillpite 1-0 (1-0). Matchhjälte blev Elias Andersson som satte matchens enda mål i den 25:e minuten på en frisparksretur. Det betydde att Älvsbyn tog sin andra raka seger. Laget har dessutom hållit nollan två matcher i rad!
– En lag- och kämpainsats. Vi jobbade verkligen för varandra, säger Erik Lillevik, tränare.

Elias Andersson blev segerskytt. (Arkivbild) FOTO: ÅSA BRÄNNMARK

Efter en resultatmässigt svag start på seriespelet verkar Älvsbyn ha hittat rätt. I och med segern mot Lillpite avancerade laget över nedre strecket och passerade två lag i tabellen; Lillpite och Storfors AIK.
– Det känns skönt, tycker Lillevik.

Älvsbyn inledde matchen stabilt.
– Jag tycker vi hade bra koll på Lillpite, säger Lillevik.

Målet kom till efter en frispark av Jonatan Holmkvist. På returen höll sig Elias Andersson framme.

I andra halvlek tog Lillpite över spelet men hade svårt att skapa riktiga chanser. Ett utmärkt läge fick dock hemmalaget men då svarade Älvsbyns unge och talangfulle målvakt, Anton Norén, för en fin räddning.

Anton Norén höll nollan för andra matchen i rad.

– Men vi hade lika gärna kunnat göra 2-0 strax efteråt, menar Lillevik som tycker att segern var rättvis.