Nära skräll – men stolpe ut för Älvsbyn

05 JUN 2015
Anna Hedman är tillbaka. Hon var nära mål men hennes skott träffade insidan av stolpen... (Arkivbild).

Anna Hedman är tillbaka. Hon var nära mål men hennes skott träffade insidan av stolpen… (Arkivbild).

Älvsbyn var nära att ta poäng i bortamatchen mot Alvik. Men det var stolpe ut i bokstavlig bemärkelse. Målramen hindrade Älvsbyn från att skrälla. Istället blev det blev förlust, 1-3 (1-1), sedan förra älvsbyspelaren, Hanna Nyberg, avgjort för hemmalaget fem minuter före full tid.

Alvik tog ledning efter 14 minuter genom Johanna Antti. Men Älvsbyn kaxade upp sig och tretton minuter senare kvitterade Anna Berglund elegant.

Efter lite dryft en halvtimmes spel slog dessutom Helena Norberg en frispark i ribban. Den var definitivt värd ett bättre öde. Då var Alvik skakade.

Helena Norbergs frispark träffade ribban...

Helena Norbergs frispark träffade ribban…

Hemmalaget, som blev av med sin tränare under den gångna veckan, tog sig dock samman. 20 minuter in i andra halvlek gav Charlotte Forsberg Alvik ledningen på nytt, lite tursamt, sedan bollen hoppat som en flipperkula.

Älvsbyn svarade med att flytta upp spelet och bara fyra minuter senare hade Anna Hedman ett skott som träffade insidan av stolpen. Tänk om…

Älvsbyn har inte marginalerna på sin sida. Och istället för kvittering besannades det gama uttrycketatt; ”Släkten är värst”. Hanna Nyberg, som spelade i Älvsbyn förra säsongen, petade in 3-1.

Det blev alltså ännu en förlust men det finns många positiva saker att ta med för tränare Andersson och hans manskap. Älvsbyn växer allt mer in i division 1-kostymen.

I matchen mot Alvik saknades bland andra nyckelspelaren Sara Eliasson (halsfluss) och skadade Johanna Björk. Båda kanske är tillbaka i matchen mot Morön.