Kraftbolag bryter mot sin egen uppmaning

04 JUN 2015
Skrivet av :

skylt 1 webb

Skylten vid kraftverksdamen i Sikfors är verkligen ett tecken i tiden. Uppmaningen blir tämligen verkningslös eftersom utfärdaren, Skellefteå Kraft, själv bryter mot densamma.

”TIPPNING av avfall och ris FÖRBJUDEN” signaleras ut med svart text på gul botten och en röd ram omkring. En färgsättning för att ingen ska missa varningen. Men budskapet förlorar all kraft eftersom Skellefteå Kraft själva dumpar ris och bråte precis på det område där förbudet påstås gälla.

Skylt 2

Riset som rensats upp ur dammen, för att inte stockas framför dammluckorna, har retfullt placerats precis mellan förbudsskyltarna. Är det en medveten provokation?

Förbud, etik och moral är tydligen något som bara gäller vissa. Den stora massan. Men inte alla.

Varför ska vi mindre bemedlade lyda när samhällets toppar stjäl..? Nyligen har både en bankchef och direktören för Stockholms lokaltrafik avslöjats som snattare – trots miljonlöner!

Innebär detta att vi kan bete oss hur som helst? Knappast. Blir vi avslöjade med att  tjuvåka på en buss, eller i Stockholms tunnelbana,  står det oss dyrt. Om vi gick in på bankkontoret och stal inventarier likaså.

Men höga chefer ska omhuldas. Bankchefen har jobbet kvar. VD:n för SL fick visserligen gå men kunde kvittera ut ett fett avgångsvederlag som plåster på såren.

Är detta acceptabelt..?

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.