Kollektiv kollaps slutade i antiklimax

09 JUN 2015
20150608_0074

Alva Eriksson, målvakt i Älvsbyn, fick jobba hårt. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn laddade för första segern hemma mot bottenkonkurrenten Morön. Men det slutade i ett antiklimax efter en kollektiv kollaps i början på andra halvlek. Förlust med 2-6 (1-2).
Efter två riktigt bra matcher mot Umeå södra och Alvik fanns goda förhoppningar bland både spelare och supportrar i Älvsbyn. Men självförtroendet är inte det bästa.
Ändå var Älvsbyn med i matchen fram till pausvilan trots två insläppta mål. Båda såg lite billiga ut. Gästerna fick en ganska enkel väg in i straffområdet.

Jubel efter Anna Berglunds kvittering till 1-1. FOTO: KRISTER PALM

Anna Berglund, som för övrigt gjorde båda hemmalagets mål, såg till att det stod 1-2 efter första halvlek.
Efter pausen låste sig allt. Morön behövde mindre än tre minuter på sig för att gå ifrån till 1-4. Då var det förstås kört.
Älvsbyn spelade med huvudet under armen. Dåliga tankar förlamade både ben och fötter. Inte mycket stämde.
– Det här var lite mer surt än andra förluster med tanke på att det var mot ett lag långt ner i tabellen. Det här var en match som vi hade chans att vinna, säger Anna Berglund till Norrbottens-Kuriren.
I en match som denna hade Sara Eliassons rutin och kompetens behövts i försvarsarbetet. Dessutom saknades Johanna Björk.
Nåja, det gäller att snabbt repa mod. Få bort de negativa tankarna och återfå självförtroendet. I nästa match väntar Umedalen borta den 13 juni. Då bör det bli poäng även om mycket fortfarande återstår av säsongen.
Målskyttar Älvsbyn: Anna Berglund 2  Morön: Åsa Karlsson 2, Nina Lycksell 2, Victoria Sundbom och Sabina Tjärnlund.

Se bildspel nedan. FOTO: KRISTER PALM