Johns läckra frisparksmål en klen tröst

09 JUN 2015
John Sundman - en riktig frisparksspecialist. (Arkivbild).

John Sundman – en riktig frisparksspecialist. (Arkivbild).

John Sundman har både krut och känsla i sina fotbollsdojor. I hemmamatchen mot Luleå SK 2 gjorde han återigen ett vackert mål. En frispark direkt i krysset. Men det hjälpte föga. Nybyn förlorade med 2-5 (1-3).

Gästerna tog ledningen i den tionde minuten genom Win Lat Soe Win. Sedan höll Nybyn tätt fram till en olycksminut i slutet av första halvlek. Luleå SK gjorde två snabba mål signerade Moe Yo Ha och Anton Lomakka. Matchuret visade då på 37 minuter.

Fyra minuter före pausvilan replikerade emellertid Nybyn och John Sundman. Hans läckra frispark smakade förmodligen lika bra som pausdrickat och ingav visst hopp.

Men Nybyn nickade tydligen till under vilan. Innan de vaknat hade gästerna gjort två mål till. Målskyttar; Moe Yo Ha och Anton Lomakka.

Efter en tilltrasslad situation kunde Nybyn snygga till siffrorna till 2-5. Målskytt i domarprotokollet är Fredrik ”Freud” Johansson.