Granbergs Buss störst i Norrbotten efter nytt bolagsköp

18 JUN 2015
Skrivet av :
Linus Granberg, VD Granbergsbuss, leder numera en flotta på 55 bussar.

Linus Granberg, VD Granbergs Buss, leder numera en flotta på 55 bussar.

Granbergs Buss i Älvsbyn blir största privatägda bussbolaget i Norrbotten med en fordonsflotta på 55 bussar. Detta efter förvärvet av Bodens Busstrafik som blev klart på onsdagen. Det tredje bolagsköpet på två år.
– Förvärvet av Bodens Busstrafik i Sverige AB passar oss väldigt bra och är helt i linje med våra offensiva expansionsplaner. Vi får nu en lokal närvaro i Boden vilket innebär att vi nu kommer att finnas etablerade i samtliga fyra orter inom Fyrkanten plus Arvidsjaur, säger Boo Lindroth, styrelseordförande och delägare i Granbergs Buss.

Granbergs Buss är verkligen på offensiven. Så sent som 2013 köpte Lars-Erik och Mats Granberg, samt deras söner Johan och Linus, tillbaka bolaget av Veolia, tillsammans med Piteåföretagaren Boo Lindroth, som länge suttit i bolagets styrelse. Samma år förvärvades även Arvidsjaur Trafik AB.

Bussflottan kompletterades ytterligare under fjolåret genom köpet av Brändöbussen AB i Luleå. Nu fylls kostymen än mer genom övertagandet av Bodens Busstrafik.

Bodens Busstrafik AB har 15 bussar för linjetrafik, skoltrafik och beställningstrafik.

– Vi är väldigt stolta och glada att Granbergs Buss har visat intresse för bolaget och vi är helt övertygade om att den starka ledningsgruppen inom Granbergs Buss kommer driva bolaget vidare i starkaste tänkbara anda. Vi ser flera positiva effekter av förvärvet gentemot framför allt vår personal och våra kunder, säger Simon Lindgren, som tillsammans med sin far Lars, var tidigare ägare till Bodens Busstrafik.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.