Företagarfrukost under jord – Polar Hotel bygger om

24 JUN 2015
Skrivet av :

_DSC0008

Deltagarna vid senaste Företagarfrukosten gick bokstavligen under jorden. Orsaken är ombyggnaden av restaurang, bar, reception, entré och lobby på Polar Hotel. Därför hölls träffen i ett av konferensrummen i källaren.

– Vi har en vision om Polar Hotel. Jag är mycket glad att vi nu förverkligar vårt restaurangkoncept som öppnas till hösten, förklarade delägaren Michael Engzell som dagen till ära hade sällskap av kompanjonen Joakim Fällgren.

Han berättade också om en utveckling av hotellets verksamhet i flera steg.

Michael Engzell, hotellchef.

Michael Engzell, hotellchef.

– Vår ambition är att göra en toppmodern res-taurang, lobby, reception bar och entré med den senaste tekniken. Vi har lagt stor vikt på belysning med RGB LED-teknik och en modern tidlös design. Inför invigningen i september kommer vi att presentera ett kraftfullt koncept med lunch, a la carte, afterwork, lounge och bar samt uteservering.

Engzell och Fällgren vill skapa en naturlig mötesplats med skön atmosfär för representation, möten, konferrenser och avkoppling där god mat och dryck är en självklarhet.

– Kort sagt ett nytt publikt vardagsrum mitt i Älvsbyn som ni kan känna stolthet över, hälsade Engzell som avslutade med att tacka alla företagare och Älvsbybor för trevligt bemötande samtidigt som han önskade alla en trevlig sommar.

Även Lotta och Ingemar Nilsson satsar på uteservering.

Även Lotta och Ingemar Nilsson satsar på uteservering.

Clarys Krog bygger uteservering

Nytt på restaurangfronten blir det även granngårds med Polar Hotel där Clarys Krog bygger en ny uteservering.

– För säkerhets skull har vi även köpt in filtar (skratt), sade Ingemar Nilsson som även avslöjade att succén med danser kommer att fortsätta.

– Vi har haft bra med folk på danserna. Över 300 personer. En del har rest hit från Umeå för att dansa, berättade Lotta Nilsson.

 

Uppskattat babypaket

I övrigt så berättade Helena Öhlund, kommunalråd, om vad som hänt i den kommunala sfären. Babypaketet, en gåva från kommunen och Sparbanken Nord, till alla nyblivna föräldrar blev uppskattat.

Hon gav också en kort återblick på det omskrivna beslutet att förbjuda fotografering och filmning i samband med kommunfullmäktige.

– Med facit i hand så kanske det inte var så genomtänkt. Men vi ville föregå eventuellt miss-bruk. Vår nya arbetsordning mötte starka reaktioner från media, förklarade Helena.

Michel Ntoto berättade om aktiviteterna i Lomtjärnsparken.

Michel Ntoto berättade om aktiviteterna i Lomtjärnsparken.

Lomtjärn, ÄMS och nya lägenheter

Hon talade också varmt om Lomtjärn, byns oas, där föreningen Mucho ekonomiska förening står för många av aktiviterna under sommaren.

Michel Ntoto berättade om en del av dem, bland annat de nyligen genomförda midsommarfestiligheterna.

Även Älvsbyns Motorsällskap berömdes för aktiviteterna på Högheden. Inte minst sommarkollot för motorintresserade tjejer. Även där har Sparbanken Nord, genom Framtidsbanken, stöttat verksamheten med 20 000 kronor.

Vidare konstaterades att intresset för de nya lägenheter som planeras i centrala Älvsbyn fortsatt är stort. I dagsläget har 52 intresseanmälningar gjorts. Detta har även inneburit ett uppsving för villaförsäljningen.

 

Italiensk känsla på byn

Sedan uppkom en skämtssam diskussion om vad det nya villaområdet mellan Älvåkra och Västermalm heter, eller borde heta. Det kallas redan Italien i folkmun. Namnets ursprung är svårt att härleda (en viss kommunchef lär dock ha yppat namnet som sedan kommit att sprida sig). Men ”Italien” kanske är logiskt eftersom villaområdet Grekland ligger i närheten.

Helena Öhlund avslutade Företagarfrukosten med att önska alla en trevlig sommar.

Text: Tony Berglund
Foto: Sterling Nilsson

A-K Annons breddare 2 webb

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.