Fartigt motorkollo på Högheden

18 JUN 2015
Skrivet av :

En intensiv vecka för motorungdommar inleds på måndag vid Höghedens mototorstadium.  Älvsbyns Motorsällskap med Sofia Lundberg i spetsen står som arrangörer för ett motorkollo för 12 ungdommar mellan 14 och 17 år som inleds på måndag.

Sofia Lundberg står bakom Motorkollosatsning, med stöd av mamma Ingela som jobbat i Älvsby Motosällskap sedan -80 talet.

Sofia Lundberg står bakom Motorkollosatsning, med stöd av mamma Ingela som jobbat i Älvsby Motosällskap sedan -80 talet.

På Höghedens motorstadion är det hög aktivitet just nu, här pågår förberdelser för det första Motorkollot så här långt norrut. Sedan ett par år tidigare har denna typ av kollo anordnats i Krokom i Jämtland med stor framgång.

Sofia Lundberg som är 18 år från Älvsbyn står som huvudansvarig för detta motorkollo, som Älvsbyns Motorsällskap startar upp på måndag.  Sofia har sedan hon var junior och började med folkrace drömt om denna typ av aktivitet, nu när hon är senior så är hon arrangör till det hela.

Men hon är inte ensam för hennes mamma Ingela är anställd och jobbar inom Älvsbyns Motorsällskap sedan 80-talet finns i bakgrunden och suportrar på alla sätt.

Det blir en intensiv kollovecka som börjar på måndag med allt från moral och etik föreläsning, garage timmar, övnings moment i körning på bana, tävling till dagsutflycket till andra motoranläggningar och aktiviteter.

På gästlistan står även rallycrossföraren Fredrik Tiger från Kalix MK som skalldela med sig av sina framgångar.

De tolv platser för motorintresserade ungdommar mellan 14 och 17 år är redan fullbokade, och just nu pågår de sista detaljerna för att ta emot alla på Högheden på måndag där de även kommer att bo.

11403471_1098648880150726_1121428812938353598_n

På onsdagskvällen kom även en glad överraskning för Sofia när Sparbanken Nord:s Framtidsbank bidrog med 20 000 och till hennes Kollobudget.

Följ Motorkollot 2015 här!

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.