En krönika om motgångar och dess belöningar

20 JUN 2015
Skrivet av :

Nästan varje dag som går möter vi alla någon form av motgång. Somliga är små, somliga är stora. En del av dom är bra, medan andra är dåliga. Det kan handla om att hitta orken att ta tag i olika saker som behöver göras, som att klippa det där gräset som har vuxit lite extra mycket under sommaren, eller stå där ensam i regnet utan vare sig arbete eller inkomst. Men det kan även handla om att slåss för sitt liv mot sina inre demoner. Men för varje motgång man lyckas besegra kan man sträcka på sig stolt. Då har man vuxit som person och blivit starkare inombords.

Vissa motgångar är dock svåra att klara av och hur vi tar oss igenom är individuellt. Jag själv väljer att se varje motgång som ett berg som jag måste bestiga för vinna. Jag kommer att falla, ibland ger jag nästan upp. Det kommer att dyka upp hinder längs vägen som jag måste ta mig över för att kunna fortsätta min resa, både stora som små. Men när jag tillslut når toppen och tar ett djupt andetag, ser ut över det vackra landskapet och tänker på den resa jag har gått igenom för att ta mig dit. Då har jag fått min belöning, för då har jag blivit starkare inombords och tagit mig ännu ett steg framåt på livets väg.

Jag hoppas att mina ord inspirerar andra till att fortsätta klättra och nå toppen av berget. För det blir bättre. Så res dig upp när du faller. Förlora aldrig dig själv längs vägen. Tro på din egen styrka. Men framförallt ge inte upp, för det blir bättre.

Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.