Äntligen medvind för Älvsbyns fotbollsherrar

11 JUN 2015
Abdalla Hassan blev målskytt på nytt. Denna gång på straff.

Det blåste rejält när Älvsbyn tog emot Alvik hemma på Älvåkra. Äntligen hade hemmalaget medvind även sportsligt sett. Det blev en efterlängtad seger med 2-0 (1-0).

Efter en tuff start på säsongen, med endast en seger, verkade Älvsbyn ha hittat både spelglädje och självförtroende på nytt. Det var hemmalaget som direkt tog tag i taktpinnen.

Utdelningen dröjde dock fram till en halvtimmes spel. Då satte Abdalla Hassan en straff i mål. Detta sedan han själv blivit fälld i straffområdet.

Trenden fortsatte efter pausvilan. Älvsbyn kom återigen ut piggast. Det dröjde bara fem minuter av andra halvlek innan Jonatan Holmqvist använde huvudet och nickade in 2-0.

En skön seger för Älvsbyn. Bra för självförtroende var också att laget höll nollan bakåt. På de fem inledande matcherna hade Älvsbyn släppt in 19 mål. Men nu kanske klättringen i tabellen börjar…