Vårparad längs Storgatan

28 MAJ 2015
Skrivet av :

UPPDATERAD: Med försäljningstånd, vårparad, stadsorientering, dansuppvisning längs Storgatan lockade Älvsby Köpmanna förening ut Älvsbyborna till Storgatan.

Efter en osäker eftermiddag vädermässigt med regnskurar och en blek sol, så sken helt plötsligt det upp då vårparaden startade kl. 18 på torsdagskvällen, med en hel del intressanta erbjudande i paraden och prylregn.

Därefter genomfördes en stadsorientering på gatorna kring storgatan, där man kunde flanera i stånd längs gatan och köpa chip, honung eller gå in i någon av de kvällsöppna butikerna.

Älvsby Folkhögskola:s Migrationskurs tog även chansen att pressentera sitt slutarbete på Storgatan.
Kursen har varit fokuserat på flyktingarbete, integration och inkludering, kultur– och religionsmöten, mänskliga rättigheter, fred– och försoning, påverkansarbete och kampen för ett värdigt liv.

Med denna miniutställning på Storgatan denna kväll försökte man sammanfattande avsluta denna migrationskurs och berätta om vad man gjort.

Kvällen avslutades vid 19.30 tiden med dansuppvisning på Storgatan med Dansdraget, detta inför ca 200 älvsbybor i publiken och prisutdelning för stadsorientering.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.