UF företag redovisade

19 MAJ 2015
Skrivet av :

BILDEXTRA: På måndagskvällen fick tolv unga företagare från Älvsbyns Gymnasies ung företagsamhet (UF)  visa upp sin verksamhet och redovisa hur det gått under det senaste året, detta inför Kommunen och dess Näringslivskontor.

Under en dryg timme fick de tolv UF företagarna berätta om allt från idé, inköp, leverantörer, lager, marknadsföring, bokföring m.m. Där Kommunen och Näringslivskontoret även ställde ett antal frågor till UF:arna.

20150518_ufred_01

Valeria Sharapova och Augustine Iranyongeye tar emot pris för Årets Hantverk vid UF-mässan i Gällivare.

Valeria Sharapova och Augustine Iranyongeye vann pris för Årets Hantverk vid UF-mässan i Gällivare och fick representera Norrbotten vid SM i Stockholm den 11-12 maj.
Detta med Produkter, som de egenhändigt tillverkat och döpts till Shower Care som är namnet på väldoftande ekologiskta tvålar och badbomber.

20150518_ufred_02

Johan Ahlström och Karin Holl har drivit UF med inriktning på hälsa och träning

Johan Ahlström och Karin Holl har drivit UF med inriktning på hälsa och träning. De känner nu att de är beredda att gå vidare med att starta upp ett företag på riktigt. För det finns en marknad helt klart!

20150518_ufred_00

Näringalivschef Pär Jonsson

Näringalivschef Pär Jonsson sammanfattade kvällen med följande:

– Det är ett nöje att höra hur ni hanterar idéer, tar fram produkter och marknadsför detta, men vill marknaden ha detta?

– Ni visar att ni kan samarbeta och fördjupa er i företagandet i dessa UF företag. Även en eloge skall ges till er som satsar på välgörenhet som vittnar om samhällsansvar.

– Vinst är alltid det viktigaste, utan det så överlever man ej.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.