Team Mange mästare i Sikfors

26 MAJ 2015
Skrivet av :

Fsikefestival 1

Med fem fina öringar vann Team Mange Kallax Flyg Fishing Cup som avgjordes under Fiskefestivalen i Sikfors på lördagen.
– Riktigt roligt och spännande, säger Magnus Carlsson som tillsammans med Thomas Fahlman ingick i det vinnande laget som fick ett presentkort för valfri fiskeflygresa med Kallax Flyg (värde 8 000 kronor).
Prisutdelaren Jens Renberg (längst till vänster) med vnnarna Magns CArlsson och Thomas Fahlman. Till höger om dem syns tvåorna i båttävlingen; Team Badass med Peter Eriksson och Bengt Segerstedt. FOTO: ROBERT KARLSSON

Prisutdelaren Jens Renberg (längst till vänster) med vinnarna Magnus Carlsson och Thomas Fahlman. Till höger om dem syns tvåorna i båttävlingen; Team Badass med Peter Eriksson och Bengt Segerstedt. FOTO: ROBERT KARLSSON

Dagen började med regn. Men vid start upphörde nederbörden och övergick så småningom i solsken. Det blev till slut ett riktig behagligt fiskeväder.

Starten...

Starten…

Totalt deltog 25 båtlag i tävlingen. När en timma, av totalt tre, hade passerat var det fyra lag som ryckt i täten med tre fiskar vardera.
– Vid start fick vi ett plastfodral med mått. Där skulle den fångade fisken läggas och fotograferas. Sedan sms:ades bilderna till tävlingsledningen. Smart idé, tycker Magnus, eftersom catch and release gällde.

Det innebär att den fångade fisken släpps tillbaka i älven efter mätning.

– Egentligen fick vi sex öringar. Men den sista fotograferades en minut innan tävlingen avblåstes. Så den bilden kanske inte hann in i tid, berättar Magnus.

Fiskefestival 7

Totalt fångades 30 öringar, två gäddor, en harr och en abborre. Team Mange fick fem. Lika många som tvåan Team Badass med Peter Eriksson och Bengt Segerstedt. Team Mange vann på den högsta totallängden.

Thomas Fahlman blev dessutom segrare i den individuella tävlingen med den längsta öringen, 72 centimeter.

På fredagen inleddes Fiskefestivalen med fiske i Lomtjärn. Den tävlingen vanns av Roger Bergström från Norrfjärden. Han fick tre fina regnbågar och belönades med 5 000 kronor i prispengar. Läs mer här…

Dessutom arrangerades en barnfisketävling och knubbrace i älven plus en mängd aktiviteter på Sikfors Camping & Konferens.

Välfyllt på campingen.

Välfyllt på campingen.

– En fantastiskt helg med bra stämning, säger Oskar Öhgren, i arrangörsstaben, som blickar fram mot en ny festival nästa år.

– Evenemanget betyder mycket för byn. Campingen har i stort sett varit fullbelagd. Affären fick också många kunder. Ruljansen har varit god.

Fiskefestival 4

Öhgren vill också passa på att tacka alla deltagare, gäster, folk från byn och sponsorer som: Nymans fiske, Fritid & Vildmarksliv, Lidmans fiskeredskap, Forsens livs i Sikfors, Sikfors konferens & fritidsby, Kusträsk fiskodling, BDX-företagen och Stenvalls Trä.

Resultaten Kallax Flyg Fishing Cup:

1. Team Mange (Magnus Carlsson och Thomas Fahlman) – 452 poäng.

Förstapriset var ett presentkort för valfri fiskeflygresa med Kallax Flyg (värde 8000 kr)

2. Team Badass (Peter Eriksson och Bengt Segerstedt) – 423 poäng.

Andrapriset var två st flytringar från Fritid och Vildmarksliv i Bergsviken (värde 6000 kr).

3. Team Greyswamp (Emil Granberg och Lars Granberg) – 359 poäng.

Tredjepriset var ett presentkort på en kvälls hyra av Relaxavdelningen (Bastu och Spabad) nere vid Sikfors Camping och Konferens (värde 4500 kr).

4. Lag Ljumskfukt (Nicklas Granberg och Markus Lundmark) – 260,5 poäng.

Fjärdepriset var två husvagnsnätter på Sikfors Camping och konferens (värde 540 kr).

5. Team Jokke å Kalle (Joakim Pettersson och Kalle Wallin) – 239,5 poäng.

Femtepriset var ett presentkort på mat på restaurangen vid Sikfors Camping och konferens (värde 200 kr).

Som en del av tävlingen avgjordes också två individuella klasser:

Längsta öring – 72 cm – Thomas Fahlman (Team Mange). Priset för största öring var ett båtfiskeset (spö och ambassadeursrulle) (värde 3000 kr)

Längsta gädda – 66 cm – Andreas Bergvall (Team Guldfisken). Priset för största gädda var ett gäddflugfiskespö med rulle samt några gäddflugor (värde 2000 kr).

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.