Quilt-Quinnen 20 år

22 MAJ 2015
Skrivet av :

Quilt-Quinnen firar 20 år och bjuder in till vårfest med klang- och jubileumsutställning.

puff

Det är mycket som har hänt på tjugo år och flera är de verk som passerat syföreningen Quilt-Quinnens händer. Det mest kända är nog det vackra bårtäcke som gjordes på beställning av Älvsby församling.

bårtäcke

Församlingens bårtäcke med bibliska motiv i en färgskala matchande kyrkans inredning.

– Det är vårt största arbete hittills, säger föreningens ordförande Doris Öberg och berättar hur de med största omsorg valde ut både mönster, bibliska motiv och en färgsättning som matchade kyrkans inredning.

Föreningen har även sytt ett avskedstäcke till Sunderby BB, men är mest känd för de så kallade ”Pyttetäcken” som de skänker till sjukhusets prematuravdelning.

– Vi har hunnit få ihop närmare 500 täcken vid det här laget förklarar Doris och visar mig högen av de täcken som snart ska överlämnas. Små lapptäcken med fina mönster och mjuk fleecestoppning som vanligtvis blir mycket uppskattade av de nyblivna föräldrarna.

– Vi brukar få varma tackbrev, berättar Doris.

Två olika varianter av pyttetäcken.

Två olika varianter av pyttetäcken.

Ett nytt samarbete har inletts med Operation Smile, en organisation som genomför kostnadsfria operationer på barn i utvecklingsländer som fötts med läpp- käk- och gomspalt. Till denna organisation har Quilt-Quinnen nu börjat sy smile-täcken. Små barntäcken de med, men lite mindre och utan vaddering. Tanken är att dessa täcken ska användas i sjuksängarna.

– Vi har bara hunnit få ihop ett tiotal, och högen växer sakta men säkert, säger Doris och visar några av de färdiga verk som sedan ska sändas iväg.

Syträffarna sker veckovis, och förutom med nål och tråd, har nu föreningen händerna fulla inför den stundande festen.

Den sociala gemenskapen är givande vid syträffarna.

Den sociala gemenskapen är givande vid syträffarna.

Det planeras in i minsta detalj och både nya och gamla alster plockas fram till allmän beskådan inför den fyra-dagarsutställning som är tänkt att hållas i stora lokaler längst med Storgatan, där Framtid i Norr hade sina lokaler.

– Det är mycket jobb men vi har börjat i god tid, avslutar Doris som givetvis ser fram emot många besökare.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.