Premiärförlust för Älvsbyns fotbollsherrar

10 MAJ 2015

Kjell Ernstsson, 41, gjorde en fullt godkänd comeback som mittback i Älvsbyn. (Arkivbild).

Älvsbyns seriepremiär borta mot Piteå 2 slutade med förlust 1-6 (0-3).
Piteås ungdomliga lag var rappare och snabbare. Älvsbyn hade svårt att hänga i hemmalagets omställningsspel.

Redan i den åttonde minuten tog Piteå ledningen genom Pontus Wixner som dribblade sig fri. Linus Isaksson ökade till 2–0 i 24:e matchminuten. 3-0 kom i första halvlekens sista minut genom Joseph Virtala.

Hemmalaget gjorde även tre mål i andra halvlek. Målskyttar; Linus Isaksson, Pontus Wixner och Johannes Lidström.

Älvsbyn tröstmål kom i den 85:e minuten och gjordes av Marcus Johansson.

På torsdag väntar IFK Arvidsjaur på hemmaplan för Älvsbyns del.