Polarbröd har blivit det goda exemplet

07 MAJ 2015
Skrivet av :
nna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på Polarbröd.

Anna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på Polarbröd.

Polarbröds hållbarhetsfilosofi har blivit det goda exemplet i Svenskt näringsliv som röner allt mer uppmärksamhet. I tisdags berättade Anna Borgeryd, styrelseordförande, om drivkrafter och lärdomar från koncernens omställningsarbete vid konferensen Power Circle Summit i Göteborg inför bland andra energiminister Ibrahim Baylan.
Polarbröds mål är att nå nå full hållbarhet år 2020. Redan i dag äger koncernen vindkraftverk som förser bagerierna med förnybar el. Satsningar görs även inom transportsektorn på miljövänliga alternativ både längs väg och järnväg.
Power Circle Summit arrangeras årligen av Power Circle, Svenska Mässan och Business Region Göteborg i samarbete med Energimyndigheten och IT&Telekomföretagen.
Energiminister Ibrahim Baylan inledde konferensen. Andra talare var;  : Erik Brandsma, GD Energimyndigheten, Lina Palm, SCA, Marie Fossum Strannegård, globalt ansvarig för Utilities Ericsson, Johan Söderström, vd ABB Sverige, Johan Ehrenberg, Egen El, och Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder.
Moderator var: Tomas Kåberger, professor i Industriell energipolicy vid Chalmers  och ordförande i Japan Renewable Energy Foundation.

 

Stuffa35år

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.