Olycksminut fällde Nybyn

15 MAJ 2015
Skrivet av :
Andreas "Södde" Södergren (t.v) var duktig i NYbyn (Arkivbild)-

Andreas ”Södde” Södergren (t.v) var duktig i NYbyn (Arkivbild)-

Resultatmässigt en repris av seriepremiären. Men spelmässigt så mycket bättre. Trots förlusten med 1-3 (1-0) mot IFK Luleå 2 var Nybyns spelande tränare, Robert Karlsson, nöjd med insatsen.
– Jag är oerhört stolt över sättet vi genomförde matchen.

Precis som i premiären mot Älvsbyn tog Nybyn ledningen. En ledning som stod sig fram till pausvilan. Denna gång var det snabbfotade Salaad Mukhataar som gjorde mål – på nick.

– Första halvlek spelade vi bra och kunde faktiskt ha gjort något mål till, berättar Robert.

Gästande IFK Luleås, ett lag fullt av unga talanger som vill spela med representationslaget i division 1, visade bollskicklighet.

– Vi fick jaga väldigt mycket, medger Robert.

Nybyn orkade inte stå emot. Så det blev till slut förlust med 1-3. Samma siffror som i seriepremiären.
– Vi drabbades av en olycksminut när IFK Luleå gjorde två mål efter en timmes spel. När vi sedan låg på för en kvittering kontrade de in sitt tredje mål, säger Karlsson, som dock inte var allt för nedslagen.

– Första halvleken var perfekt. Vi svarade för ett klockrent försvarsspel. Sedan har vi inte orken att fullfölja. Men vi blickar framåt och siktar på poäng mot Boden i kommande match.

Robert Karlsson spelade själv som mittback i en stabil och duktig fyrbackslinje tillsammans med Tomas Lundström, Andreas ”Södde” Södergren och Michael Ochonjo.

Plus även till målvakten Robert Öman och mittfältaren Mats Lundström.

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.