Motvind för Älvsbyns fotbollsdamer

14 MAJ 2015

motvindÄlvsbyns fotbollsdamer spelar i motvind. I torsdagens bortamatch mot Burträsk gällde det i bokstavlig bemärkelse. Det blåste kraftigt. I första halvlek hade hemmalaget vinden i ryggen och seglade ifrån till 3-0 före pausvilan. Älvsbyn förlorade till slut med hela 5-0.

Före matchen fanns det förhoppningar om första poängen i division 1 för ÄIF. Men drömmarna gick i kras tämligen omgående. Burträsk tog ledningen ganska tidigt i matchen.

– Välförtjänt. Vi var starkare, Peder Schönfeldt, tränare i Burträsk, till Norran.

Dessutom hade hemmalaget fördelen att börja matchen i kraftig medvind. Symboliskt för Älvsbyn – som just nu kämpar i motvind.

– Det blåste fruktansvärt mycket och vi behärskade det bäst, tycker Schönfeldt.

En som trivdes i blåsten var Burträsks Vanessa Hedström. Hon gjorde tre mål. Övriga målskyttar var Mirjam Lindgren och Julia Skoglund.

Säsongen har börjat tungt för laget från Norrbottens pärla. Fyra raka förluster. Men det sägs at drakar lyfter bäst i motvind. Så med fler matcher i benen och kanske någon spelarförstärkning kan Älvsbyn lyfta.