Mona avtackades efter 40 års trogen tjänst

22 MAJ 2015
Skrivet av :

En trogen medarbetare har gjort sitt sista arbetspass i Älvsby församling. Efter 40 års tjänst avtackades diakon Mona Hedman

i samband med Högmässa i Älvsby kyrka.

Mona Hedman är ett välkänt namn i Älvsby församling. Under sin anställning har hon under årens lopp kommit i kontakt med många älvsbybor; barn, unga, familj och äldre.

Listan kan göras lång. Oavsett orsak har Mona funnits där för att lyssna, samtala och hjälpa till. mona hedman

-Mona kommer att lämna ett stort tomrum efter sig, säger kyrkoherde Tomas Lång och får medhåll av både kollegor och personer som Mona kommit att stå nära.

-Mona har kommit att bli en uppskattad person som har skapat trygghet för många, förklarade kyrkorådets ordförande Annica Brännmark i samband med avtackningen.Ingen lämnades oberörd, allra minst Mona själv, som i sin tur passade på att tacka församlingens alla medlemmar och kollegor för givande samtal och goda stunder de haft tillsammans. I både glädje och sorg.

 

Som diakon har Mona varit med om mycket. Diakoni är kyrkans sociala arbete med uppgift att finnas till för den som behöver hjälp och stöd i samhället.

En diakon tar sig tid att lyssna och finnas till hands när ensamheten känns påtaglig. Arbetet innebär många frågor och funderingar, men också att visa att det finns kraft och möjlighet att utveckla sin tro.

– Jag kommer att sakna vardagen och mötet med alla människor, men jag ser fram emot det som komma skall, säger Mona som i fortsättningen planerar att fylla vardagen med andra upplevelser. Vistas ute i naturen, promenera, åka skidor och läsa böcker, som hon gillar.

Avtackning i församlingsgården_webb

Efter Högmässa och avtackning bjöd församlingen in till samkväm där en härlig vårbuffé serverades. Där passade kollegorna på att hålla tal och sjunga ”Du vet väl om att du är värdefull”, en välkänd psalm som passar in på allas vår Mona. Hon kanske avslutar sin tjänst i Älvsby församling, men diakon, med omsorg om andra människor, kommer hon att vara livet ut.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.