Misstänkta inbrottstjuvar på fri fot

27 MAJ 2015
Skrivet av :

De tre män som misstänks av polisen för ett flertal villainbrott i norra Sverige, däribland Älvsbyn, har släppts på fri fot. Bevis för häktning saknas.

Trion från Baltikum greps på fredagskvällen i Bispgården efter ett inbrott i Sollefteå.

Polisens teori är att trion också ligger bakom sammanlagt sju inbrott i länet; ett i Arvidsjaur, två i Älvsbyn, Jokkmokk samt Harads.

Männen nekar till brott och hävdar att de var på genomresa i Sverige med Norge som slutdestination. Kammaråklagare Christina Edlund Nilsson försökte skapa en veckas tidsfrist för polisens utredningsarbete genom att begära att de tre skulle häktas som skäligen misstänkt för grov stöld, vilket är den svagare av misstankegrader.

Något stöldgods hittades inte i männens fordon. I övrigt saknas också teknisk bevisning och vittnesuppgifter som binder de tre misstänkta männen till respektive brottsplats.

Enligt personer med kännedom om brottslighet av denna typ är det vanligt att stöldgodset omlastas i nya fordon kort tid efter varje inbrott.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.