Jubileumskväll lockade till besök

09 MAJ 2015
Skrivet av :

Dansdraget_puff

Närmare 70-talet ungdomar samlades när Nya Stuffa firade 35-årsjubileum. På dansgolvet fanns både nya och erfarna dansare och så ledarna förstås, som passade på att värma upp inför den stundande kvällsdansen för vuxna.

Jubileet bjöd på live musik av dansbandet Thor Görans och kunde delvis arrangeras med hjälp av finansiering från Sparbanken Nord och Framtidsbanken.

– Dansdraget har fått beviljat medel under en projekttid på två år och en av de planerade aktiviteterna var just den här jubileumskvällen, sa Sterling Nilsson som är föreningens ordförande och berättade vidare att Dansdraget har som målsättning att deltagarna i Nya Stuffa ska ges möjlighet att få dansa till livemusik vid två tillfällen per år.

Dansdraget5

Det här var första gången och det var en ny upplevelse för barnen som stundvis tyckte ljusnivån var för hög.

– Det är lite eljest än på danslektionerna då volymen är låg för att vi ska kunna ge instruktioner under tiden, förklarade Sterling och fortsatte:

– Tänk att flertalet av Dansdragets tävlingsdansare började med just Stuffa, som har till syfte att låta barn få prova på det här med att dansa.

Som vanligt vid Nya Stuffa korades kvällens dansdrottning respektive kung, i dubbel bemärkelse jubileumskvällen till ära.

-Vi brukar få Älvsbyföretag att sponsra med presentkort till vinnarna och det är så betydelsefullt, sa Gerd Nilsson som är en frivillig eldsjäl i Stuffagänget.

– Jag har nog engagerat mig i närmare trettio år, förklarade Gerd och lyfte fram fördelarna som dansen ger; både motion och social träning.

När kvällens sista dans ropades ut, tätnade det på dansgolvet och några av barnen passade på att bjuda upp sina föräldrar som tog några stapplande steg på dansgolvet. Därefter väntade en kort paus för arrangörerna och det populära dansbandet innan portarna på nytt slogs upp för de lite äldre dansarna.

Dansdraget1

FOTO: Krister Palm

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.