Inbrottsvåg skakar länet

21 MAJ 2015
Skrivet av :

En ny inbrottsvåg skakar länet. Bara under torsdagen har fyra inbrott rapporterats och Älvsbyn är inget undantag.

inbrott

Sandra och Daniel Grundström heter två av de drabbade som nu tvingas hyra tillfälligt boende medan deras hem i Vistträsk städas och saneras på glassplitter. Vid inbrottet, som skedde mitt på ljusan dan, stals smycken och kontanter.

– Till och med vår dotters dopsmycken har de tagit, förklarar en mycket nedstämd Sandra och berättar att det tog ett tag innan hon insåg vad som verkligen hänt.

-Min första tanke var att vi hade ovanligt stökigt hemma, säger Sandra och förklarar att det var först när hon upptäckte allt glassplitter som hon förstod att de haft objudna gäster i hemmet.

glassplitter

Med hjälp av en lufttryckskanon hade förövarna skjutit sig igenom treglasfönstret i sovrumet, men inga grannar har reflekterat på något klirrande ljud. Däremot har både förbipasserande och elever vid den närliggande skolan uppmärksammat på en vit Ford transit som befunnit sig vid huset.

Inbrottsvåg

Inbrottet i Vistträsk vad det fjärde rapporterade i länet och polisen hade fullt upp redan innan de anlände på plats. Nu vädjar de till allmänheten om tips.

– Vi har själva patruller som är ute och spanar, säger Hans Österlund men uppmanar alla att ringa till Polisen på 114 14 ifall man ser några konstigheter kring hus.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.