Första poängen för Älvsbyn

18 MAJ 2015

Jenny Nordlund jublar liggande över sitt mål. Anna Berglund (7) höjer armarna i skyn och Sara Eliasson applåderar. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn tog sin första poäng i division ett efter att ha spelat 1-1 (1-0) hemma mot Krokom/Dvärsätt på söndagen. Men det borde ha varit tre.
– Vi hade ju bollen 80 procent av tiden, säger Mats Andersson, tränare, som trots allt var nöjd med prestationen.

Jenny Nordlund ett lyckat nyförvärv. FOTO: KRISTER PALM.

– Nu har vi första poängen. Det känns bra och stärker självförtroendet.

Älvsbyn tog ledningen i den 29 minuten. Målskytt, eller rättare sagt målnickare, blev nyförvärvet från Alvik Jenny Nordlund efter ett fint förspel av Helena Norberg som dribblade bort två motståndare innan hon serverade ett utmärkt inlägg.

– Ett snyggt mål, berömmer Mats.

Anna Sundberg var tillbaka och satte motståndarförsvaret på prov.

Anna Sundberg var tillbaka och satte motståndarförsvaret på prov. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn radade upp chanser.

– Vi kunde ha gjort tio mål.

Anna Sundberg, gjorde comeback. Hon var pigg och oroade ständigt gästernas försvar. Men ringrostig som Anna är sakandes skärpan i avsluten. Men den kommer säkert.

Sara Eliasson hade den här fina chansen. FOTO: KRISTER PALM.

Krokom/Dvärsätt kvitterade på straff sex minuter efter pausvilan. Tungt för hemmalaget.

– De hade inte många fler chanser, suckar Mats, som dessutom tycke att gästerna fick straffen lite halvbilligt.

Men besvikelsen var inte allt för stor. Älvsbyn har bärgat sin första historiska poäng i division 1. Det är inte bara den som gläder. Det börjar även se ljusare ut på spelarfronten.

– Nu är vi plötsligt riktigt bra med folk.

Helena Norberg gjorde en bra insats som innermittfältare. FOTO: KRISTER PALM

Fler poäng lär rulla in…

Johanna Björks nick var värd ett bättre öde. FOTO: KRISTER PALM.

Bäst i Älvsbyn denna gång var; Helena Norberg, som flyttat upp på mittfältet, pigga kedjespelaren Anna Sundberg, rutinerade mittbacken Sara Eliasson och Johanna Björk som tog klivet ner som det andra mittlåset i försvaret.

Anna Berglund, som vanligt en slitvarg. FOTO: KRISTER PALM.